Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Ποια μαγαζιά ανοίγουν απο Δευτέρα

Από τη Δευτέρα  θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά με τα Χριστουγεννιάτικα, τα οποία θα πωλούν αυστηρά είδη για το χριστουγεννιάτικο στολισμό. Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, πρόκειται μόνο για 110 καταστήματα σε όλη τη χώρα και εξ αυτού του λόγου εκτιμάται πως το ρίσκο είναι μηδενικό και η απόφαση αυτή δεν θα δημιουργήσει συνωστισμό στην αγορά και τα συνεπακόλουθα προβλήματα. Ταυτόχρονα, θα δώσει την ευκαιρία στους καταστηματάρχες να δουλέψουν και να μην καταστραφούν οικονομικά.

 ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΟΠΑΠ - REX 2020

Το καλό σενάριο παραμένει στις 14 Δεκεμβρίου ν’ ανοίξουν τα μικρά εμπορικά καταστήματα και τα κομμωτήρια – με τα τελευταία να εξετάζεται η λειτουργία τους ακόμη και από το Σαββατοκύριακο (12-13/12).

Δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα, αλλά, εάν τελικώς ανοίξουν, δεν θα επαναλειτουργήσουν ταυτόχρονα με τα μικρά εμπορικά καταστήματα.

Αντιθέτως, δεδομένο πρέπει να θεωρείται πως η εστίαση θα παραμείνει κλειστή, όπως και τα μπαρ και η νυχτερινή διασκέδαση, ενώ θα παραμείνει σε ισχύ η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας – πιθανότατα λίγο αργότερα από τις 9 το βράδυ που ισχύει σήμερα και πάντα έως τις 5 το πρωί της επόμενης μέρας.

Σε κάθε περίπτωση, όλα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα των επομένων ημερών. Στην κυβέρνηση αναμένουν – σύμφωνα με όσα εκτιμούν οι ειδικοί – να υπάρξει σημαντική αποκλιμάκωση των κρουσμάτων την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς και ο χθεσινός αριθμός δείχνει μεν αυτή την τάση (1.800 αντί 2.000), αλλά δεν κρίνεται ικανοποιητικός.