Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: Ξεχνάνε το γήπεδο οι οπαδοί! Άδειες εξέδρες και το 2021

Σύμφωνα με επιστήμονες που μελετούν την πανδημία, ο κορονοϊός θα έχει επιπτώσεις στα γήπεδα σίγουρα και το 2021, καθώς θεωρείται επικίνδυνο να υπάρχουν συναθροίσεις χιλιάδων ανθρώπων, πριν βγει το εμβόλιο για τον ιό, το οποίο δεν αναμένεται μέσα στον επόμενο χρόνο.
«Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι άνθρωποι, επιδημιολογικά, είναι ότι κάθε άτομο που προσθέτετε,  προσθέτει κίνδυνο. Εάν υπάρχουν πέντε άτομα, είναι πιο επικίνδυνο από ό, τι αν υπάρχουν δύο, το 10 είναι πιο επικίνδυνο από πέντε, 500, περισσότερα από 10. 60.000 είναι πολύ, πολύ Επικίνδυνο.

Ως επιστήμονας, δεν μου αρέσει να λέω ότι είμαι 100% σίγουρος για κάτι, αλλά είμαι πιο κοντά στο 100% από ποτέ ότι δεν μπορούμε να ξαναγεμίσουμε τα στάδια μέχρι να έχουμε ένα εμβόλιο», δήλωσε στος Times ο  Ζακ Μπιν , επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο Emory.
Από την πλευρά του, ο ανοσολόγος Κάρολ Σικόρα επεσήμανε ότι παρόλο που το εμβόλιο μπορεί να φτάσει σε 18 μήνες, «η ανοσοποίηση για 68 εκατομμύρια ανθρώπους (σ.σ. ο πληθυσμός του Ηνωμένου Βασιλείου) είναι περίπλοκη, οπότε το άνοιγμα των σταδίων θα έρθει όταν  υπάρξει ανοσία στο 60%.»