Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Σεισμός στην Πάργα - Γεράσιμος Χουλιάρας, προσοχή στην μετασεισμική ακολουθία τώρα.

Καθησυχαστικός είναι ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας με ανάρτηση του, τονίζοντας ότι σύμφωνα με τον ίδιο δεν προβλέπεται μεγαλύτερο μέγεθος αυτή τη στιγμή.

4,3 Ρίχτερ ασθενή σεισμική δόνηση κατεγράφη με επίκεντρο 14 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Πάργας και εστιακό βάθος στα 17 χιλιόμετρα στις 11:38 μμ. Η καταγραφή είναι από τον σχολικό σεισμογράφο που λειτουργεί στο Λύκειο Ηγουμενίτσας και επίσης από τον σεισμολογικό σταθμό στα Ιωάννινα που δείχνει πολύ μικρες δονήσεις να ακολουθούν. Την περιοχή παρακολουθούμε ενόργανα και για πιο πολλές πληροφορίες και την εξέλιξη του φαινομένου στον συνδέσμο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου
5,6 Ρίχτερ στις 2:49 π.μ , στο ίδιο επίκεντρο με τον 4,3 που προηγήθηκε πριν 3 ώρες και με επίκεντρο 11 χιλιόμετρα ανατολικά βορειοανατολικά της Πάργας και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Παρακολουθούμε την εξέλιξη του ισχυρού σεισμού των 5,6 Ρίχτερ στην Πάργα από το σεισμολογικό δίκτυο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Ήταν αναμενόμενος ο σεισμός στην δυτική Ελλάδα αν θυμόσαστε τις αναρτήσεις μου για τους προσεισμούς σε Πάργα και Καρδίτσα τους τελευταίους μήνες και δεν προβλέπεται από τις αναλύσεις εξέλιξη σε μεγαλύτερο μέγεθος αυτή τη στιγμή, να μην ανησυχείτε ! Εδώ μπορείτε να παρακολουθείτε την ζωντανή καταγραφή από τον σεισμολογικό σταθμό Ιωαννίνων

Μίλησα πριν λίγο με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά για τον ισχυρό σεισμό στην Πάργα και σας ενημερώνω ότι άμεσα θα ελεγχθεί η περιοχή για τυχόν ζημιές. Θα συνεχίσω να σας ενημερώνω από εδώ και έχω εμπιστοσύνη στις αναλύσεις μου που δείχνουν ότι ο 5,6 είναι ο κύριος σεισμός και παρακολουθούμε την εξέλιξη από το Εθνικό σεισμολογικό δίκτυο που συντονίζει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπειου Αθηνών. Πρέπει να προσέχουν οι κάτοικοι τις περιοχής και να έχουν το νου τους για τυχόν ισχυρούς μετασεισμούς όπως σε κάθε μετασεισμική ακολουθία και να λάβουν τα στοιχειώδη προληπτικά μέτρα.


Οι πρώτες εικόνες από το Καναλλάκι Πρέβεζας, μετά τον σεισμό των 5,6 Ρίχτερ 
Έχει πέσει παλιό κτήριο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην κεντρική πλατεία.
Επίσης τοίχος σπιτιού έχει πέσει στο ύψος της παλιάς Ένωσης, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί και μεγάλες ζημιές σε αυτοκίνητο.
Δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.


Φωτογραφίες από THESPRO.GR