Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Κοροναϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τον πλανήτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Το νέο στέλεχος του κοροναϊού που ονομάστηκε 2019-nCoV - το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο στο Wuhan της Κίνας - έχει πλήξει 18 χώρες. Η λοίμωξη τύπου πνευμονίας έχει ήδη εγκαταλείψει 171 άτομα στην Κίνα και πάνω από 8.000 άνθρωποι έχουν συρρικνωθεί παγκοσμίως στην επικίνδυνη ασθένεια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε σήμερα ότι η επιδημία του νέου κοροναϊού στην Κίνα συνιστά έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους ανακοίνωσε την απόφαση έπειτα από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτάκτων Αναγκών, ενός ανεξάρτητου πάνελ ειδικών, την ώρα που έχουν καταγραφεί κρούσματα του νέου κοροναϊού σε τουλάχιστον 18 χώρες.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία μας είναι το ενδεχόμενο ο κοροναϊός να εξαπλωθεί σε χώρες τα συστήματα υγείας των οποίων είναι πιο αδύναμα (…). Δεν πρόκειται για μια ψήφο περιφρόνησης προς την Κίνα», υπογράμμισε ο ίδιος.

Κοροναϊός: Αυξάνονται και πληθύνονται τα κρούσματα στη Γαλλία
Την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός σήμαινε συναγερμό, η Γαλλία επιβεβαίωνε το έκτο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα, όπως έκανε γνωστό αξιωματούχος των γαλλικών υγειονομικών υπηρεσιών.

Το Παρίσι είχε επιβεβαιώσει τα τρία πρώτα κρούσματα του κοροναϊού που “γεννήθηκε” στην κινεζική πόλη Γουχάν την περασμένη Παρασκευή (24.1.2020), ένα τέταρτο κρούσμα την Τρίτη (28.1.2020) και ένα πέμπτο κρούσμα την Τετάρτη (29.1.2020).