Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2019

Ο Μητροπολίτης Αρτης Κ. Καλλλίινικοςς ευλόγισε την «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» - Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας Ευάγγελος Ροπόκης

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, το πρωΐ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο Νέο Φάληρο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ευλόγησε την «Πίτα του Ηπειρώτη 2019», στο πλαίσιο της ομώνυμης ετήσιας Πανηπειρωτικής εκδήλωσης.

Στον χαιρετισμό του, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους διοργανωτές, ετόνισε την ενότητα και τον πολιτισμό, που σημαίνεται στα Ηπειρώτικα ανταμώματα και ευχήθηκε για το νέο έτος υγεία και προκοπή σε όλους τους Ηπειρώτες και σε αυτούς που βρίσκονται στην Ήπειρο και στους αποδήμους.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας Ευάγγελος Ροπόκης

Ο κος Ροπόκης δήλωσε: «Οι απόδημοι Ηπειρώτες μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις στέλνουν μηνύματα συλλογικής έκφρασης, δημιουργίας και αγώνα, τόσο σημαντικά και απαραίτητα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Αποτελούν παράδειγμα για την προσπάθεια διατήρησης της παράδοσης. Οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους με ουσιαστική βοήθεια, δίνοντας τους όλα τα απαραίτητα εφόδια για να προάγουν τον πολιτισμό του τόπου μας. 
Πρέπει να σεβαστούμε τις βαθιές μας ρίζες και να μεταλαμπαδεύσουμε στους νέους την πνευματική και ιστορική μας παρακαταθήκη».
Επίσης παραβρέθηκε και τίμηση την εκδήλωση ο οικονομολόγος  και πολιτικός αναλυτής κος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  - 
Απόδημος Ηπειρώτης με χαρακτηριστικά την  αγάπη το όραμα το σχέδιο και την μέθοδο για το μέλλον και την ακριτική Θεσπρωτία!