Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Ξεκινά σύντομα η online στοιχηματική πλατφόρμα του ΟΠΑΠ

Έπειτα από σημαντικό διάστημα προετοιμασίας, ο ΟΠΑΠ είναι έτοιμος να θέσει σε λειτουργία την νέα διαδικτυακή (online) πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού του.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε., Ντάμιαν Κόουπ, κατά την τηλεδιάσκεψη για τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2018 ανέφερε πως η έναρξη λειτουργίας της νέας πλατφόρμας αθλητικού στοιχηματισμού θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.
Η διοίκηση σε προγενέστερα conference call είχε αναφέρει πως η πλατφόρμα θα λειτουργούσε μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018, ενόψει και του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, για λόγους στρατηγικής όμως αποφασίστηκε η έναρξη να πραγματοποιηθεί το τρίτο τρίμηνο. Στο project αυτό ο ΟΠΑΠ είχε ανακοινώσει τη συνεργασία του με τη Betgenius.
Όλο αυτό το διάστημα στην νέα πλατφόρμα πραγματοποιούνταν εκτεταμένες δοκιμές ώστε όταν ξεκινήσει η λειτουργία της να προσφέρει σημαντικές δυνατότητες στους παίκτες και η εταιρεία να διεκδικήσει μερίδια από τον ανταγωνισμό στο online.
Ο CEO του ΟΠΑΠ σημείωσε επίσης στη τηλεδιάσκεψη ότι η νέα πλατφόρμα θα προσφέρει ενισχυμένες αποδόσεις και θα βοηθήσει σημαντικά την εταιρεία να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προσφέρει η online αγορά. Σημείωσε επίσης ότι η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα δημιουργεί σημαντικές προοπτικές και οικονομικά οφέλη και για τους πράκτορες του ΟΠΑΠ.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια περίοδο που έχει ξεκινήσει η διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου για τη ρύθμιση της διαδικτυακής αγοράς τυχερών παιχνιδιών, η οποία ολοκληρώνεται στις 5 Οκτωβρίου. Ήδη στο πλαίσιο της διαβούλευσης έχουν ξεκινήσει να αναρτώνται τα πρώτα σχόλια από τους ενδιαφερόμενους.
Ζητούμενο, ωστόσο, πέραν των τεχνικών αλλαγών που φέρνει το σχέδιο νόμου είναι και το φορολογικό σκέλος της επερχόμενης ρύθμισης. Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν πως πολλές από τις φορολογικές εκκρεμότητες που δεν διευθετούνται από το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε, θα ρυθμιστούν στο επόμενο διάστημα.
Η πιο σημαντική από αυτές είναι η επιβολή αναδρομικών φόρων σε παρόχους για τη δραστηριότητά τους τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να δικαιούνται να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε διαδικασία ρύθμισης της αγοράς, κάτι που αποτελεί πρακτική που έχει καταγραφεί και σε πληθώρα ξένων αγορών προ της ρύθμισής τους.
Παράλληλα έχει ξεκινήσει ένας κύκλος επαφών και διεργασιών από υφιστάμενους και μη "παίκτες" της αγοράς, εν όψει του νέο περιβάλλοντος που διαμορφώνεται. Οι προοπτικές της online αγοράς, ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις, παραμένουν υψηλές και στην ελληνική αγορά.
Στο σύνολο του 2017, ο συνολικός στοιχηματισμός που διαχειρίστηκαν οι Online πάροχοι έφθασε τα 5,3 δισ. ευρώ, με παράλληλη σημαντική αύξηση των εσόδων που εισπράττει το κράτος από το GGR tax, στο πλαίσιο της εντατικοποίησης του εποπτικού ρόλου της ΕΕΕΠ στη συγκεκριμένη αγορά.
capital.gr