Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Tο καλοκαίρι τελείωσε! Κάντε το φθινοπωρινό check στο αυτοκίνητό σας!

Tο καλοκαίρι τελείωσε και ο καιρός για την φθινοπωρινή προετοιμασία του αυτοκινήτου σας έφτασε! Μπορεί κάποια από τα βήματα να απαιτούν χρόνο, ωστόσο μη ξεχνάτε ότι είναι αναγκαία για να διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας σε καλή κατάσταση, να προλάβετε φθορές και κυρίως για να είστε ασφαλείς!


Ελεγχος μπαταρίας για να μη μείνεις στο δρόμο

Η μπαταρία είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες βλάβης σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αλλά κυρίως το χειμώνα που τα ηλεκτρικά φορτία είναι υψηλότερα.
Εάν υπάρχει οποιοδήποτε σημάδι οτι η μπαταρία σας δυσκολεύεται, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι θα σας απογοητεύσει κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ιδιαίτερα αν είναι άνω των 5 ετών.ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA !!!

Ανανεώστε την τώρα ώστε να αποφύγετε την ταλαιπωρία και την αναστάτωση μιας απρόβλεπτης βλάβης.

Μην αμελήσετε τα ελαστικά σας!

Ελέγξτε την κατάσταση των ελαστικών σας. Ο χωματόδρομος του νησιού μπορεί να άφησε αρκετά σφηνωμένα πετραδάκια στις αυλακώσεις του ελαστικού.
Εκτός του ότι δημιουργεί σχισίματα στο ελαστικό, μειώνει επίσης την πρόσφυση, ειδικά τους βροχερούς μήνες. Όσον αφορά στην πίεση των ελαστικών, το καλοκαίρι διαστέλλεται ο αέρας και πρέπει να τον αφαιρέσουμε, ενώ το φθινόπωρο πρέπει πάλι να διορθώσουμε την πίεση. Φυσικά μην ξεχνάτε και την ρεζέρβα!
Για να βρίσκεστε πάντα εντός του περιθωρίου ασφαλείας, συνιστάται η αντικατάσταση των ελαστικών όταν το βάθος πέλματος φτάσει τα 3mm περίπου - οι επιδόσεις στο βρεγμένο δρόμο μειώνονται σημαντικά ανάλογα με το βάθος του πέλματος!

Το κέρωμα είναι καλό και μετράει!

Αφού τελειώσετε με το ξέπλυμα του αυτοκινήτου σας (εξωτερικά), καλό είναι να κερώσετε την επιφάνεια του αυτοκινήτου. Με αυτό τον τρόπο θα αναζωογονήσει και θα κρατήσει για περισσότερο χρόνο ζωντανό το χρώμα του αμαξώματος. Το κερί θα σχηματίσει ένα στρώμα πάνω στο βερνίκι, με αποτέλεσμα να προστατεύεται το χρώμα από τα επερχόμενα καιρικά φαινόμενα του φθινοπώρου.

Αλλάξτε τους υαλοκαθαριστήρες σας

Οι λεπίδες διαρκούν το πολύ για 2 χρόνια. Οι καινούριες λεπίδες καθαρίζουν πολύ πιο αποτελεσματικά το παρμπρίζ και σας βοηθούν να έχετε καλύτερη ορατότητα όταν βρέχει.

 Επίσης μειώνουν την αντηλιά! Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να τις αντικαταστήσετε.

Τέλος, χρειάζεται έλεγχος του αντιψυκτικού

Το αντιψυκτικό είναι πολύ σημαντικό για όλο το χρόνο καθώς περιέχει πρόσθετα για την πρόληψη της διάβρωσης αλλά και τη βελτίωση της ψύξης.
Ένας παγωμένος κινητήρας κοστίχει πολύ για να επισκευαστεί οπότε αν υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία τώρα είναι μια καλή στιγμή για να ελέγξετε τη συγκέντρωση.
Το εγχειρίδιο του κατασκευαστή θα σας δώσει λεπτομέρειες για το σωστό αντιψυκτικό που πρέπει να χρησιμοποιήσετε στο αυτοκίνητό σας - υπάρχουν διαφορετικοί τύποι και η μίξη τους θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στον κινητήρα.

Σε περίπτωση αμφιβολίας, επισκεφθείτε ένα συνεργείο να το ελέγξει για εσάς - πολλά συνεργεία προσφέρουν φθηνούς ή ακόμη και δωρεάν ελέγχους αυτή την εποχή του έτους.

autotriti.gr