Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Απονομή Βραβείου Ανώτερης Γεύσης για το ανθόμελο σίθων

Σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση στην Αθήνα στις 26 Ιουνίου έγινε η απονομή των Βραβείων Ανώτερης Γεύσης 2018 όπου και παραλάβαμε το βραβείο ανώτερης γεύσης για το ανθόμελο σίθων. Σας θυμίζουμε πως για άλλη μια φορά το ανθόμελο σίθων παίρνει την ανώτερη διάκριση (3 χρυσά αστέρια)!

Στην τελετή απονομής των Βραβείων Ανώτερης Γεύσης στους Έλληνες παραγωγούς παραβρέθηκε και απένειμε βραβείο ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Βασίλειος Κόκκαλης. Το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης & Ποιότητας iTQi, τίμησε την Ελλάδα παρουσία του Βέλγου Πρέσβη στην Αθήνα και των μελών της Κριτικής Επιτροπής του iTQi.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Κόκκαλης, υπογράμμισε την ανάγκη οι παραγωγοί να ξεφύγουν από το παραδοσιακό μοντέλο του εργάτη γης που έχουν μέχρι και σήμερα και ν’ απευθυνθούν στις αγορές του εξωτερικού ώστε να γνωρίσουν τις προτιμήσεις των πελατών τους.
Και συνέχισε: ….»Το πρότυπο που υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση, είναι εκείνων των αγροτικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων που προχωρούν σε πιστοποίηση της ποιότητας του προϊόντος τους (όπως για παράδειγμα ο σημερινός διαγωνισμός), που ενσωματώνουν στα προϊόντα τους τα καινοτόμα αποτελέσματα της εφαρμοσμένης έρευνας, που προχωρούν σε έξυπνη, σύγχρονη και ασφαλή τυποποίηση, ώστε το τελικό προϊόν να μπορεί να σταθεί στις δύσκολες θάλασσες των διεθνών αγορών επιστρέφοντας προστιθέμενη αξία και περηφάνια στον παραγωγό.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης & Ποιότητας που επέλεξε την Ελλάδα ως τιμώμενη χώρα για το 2018, καθώς η πρωτοβουλία αυτή προσφέρει σημαντική βοήθεια στους Έλληνες παραγωγούς να προωθήσουν τις γεύσεις της χώρας στο εξωτερικό, να αναδείξουν τα πλεονεκτήματα της Μεσογειακής διατροφής και να χρησιμοποιήσουν τις συμβουλές των ειδικών για την παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων που θα βασίζονται στις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις».