Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Προειδοποίηση Ερντογάν: Έρχεται Tρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος

Την εκτίμησή του ότι ο κίνδυνος για το ξέσπασμα Τρίτου παγκοσμίου πολέμου, είναι ορατός, μοιράστηκε με το ακροατήριό του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση για την Υγεία, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και μάλιστα κάλεσε τους Τούρκους να είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα.

Αιτία για το ξέσπασμα του Γ παγκοσμίου πολέμου, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, μπορεί να είναι το γεγονός ότι οι ΗΠΑ χτίζουν 20 στρατιωτικές βάσεις στη Συρία, γεγονός που στρέφεται κατά της Ρωσίας.«Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί χρειάζονται οι αμερικανικές βάσεις στη Συρία, ενώ φαίνεται πως αυτές οι βάσεις στρέφονται κατά της Ρωσίας και του Ιράν», τόνισε ο Ερντογάν και απευθυνόμενος στους συμπατριώτες του είπε:«Ας είμαστε προετοιμασμένοι για τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα». 

Στους «κακούς γείτονες» ρίχνει την ευθύνη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον εξοπλισμό του στρατού και την παραγωγή τουρκικών όπλων, «δείχνοντας» προς της πλευρά της Ελλάδας και της Κύπρου.Μιλώντας σε συγκέντρωση κοινοταρχών, ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε στην εισβολή του 1974 στην Κύπρο, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα ως «ειρηνευτική». 

Όπως χαρακτηριστικά είπε, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ: "Το 1974 κατά την 'ειρηνευτική επιχείρηση Κύπρου' με την 'επιχείρηση αποσιώπησης' κατέστρεψαν ολόκληρο το σύστημα επικοινωνίας μας. Επικεφαλής αυτής της επιχείρησης ήταν οι δήθεν σύμμαχοί μας. Το κατέστρεψαν. Τι έγινε; Εμείς ιδρύσαμε την ASELSAN (Αμυντική Bιομηχανία Τουρκίας).

Στη συνέχεια τόνισε ότι: «Τώρα εμείς με την ASELSAN κάνουμε πολύ καλύτερο από εκείνο. Και δεν κάνουμε μόνο αυτό. Πλέον η ASELSAN έχει εξελιχθεί σε μια εταιρεία που συμμετέχει στους διεθνείς διαγωνισμούς. Αυτοί οι κακοί γείτονες μάς έκαναν να αποκτήσουμε περιουσία, μας έκαναν να αποκτήσουμε γνώση και να είμαστε σε θέση να παράξουμε».