Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Στολίστηκε το κεντρικό ελατό στην πλατεία Μετσόβου: εικόνες σαν να έχουν βγει από παραμύθι!

Το Μέτσοβο αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Χριστουγέννων
Στολίστηκε το κεντρικό ελατό στην πλατεία Μετσόβου.
OΙ εικόνες  είναι σαν να έχουν βρει από παραμύθι! 


Βουνίσια γοητεία
Χτισμένο αμφιθεατρικά σε μια δασωμένη αγκαλιά κάτω από τον αυχένα της Κατάρας, αυτού του σκληροτράχηλου πέτρινου όγκου της Πίνδου, το Μέτσοβο διατηρεί πεισματικά αναλλοίωτο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Υπόδειγμα ορεινού οικισμού, που σφύζει από ζωή όλες τις εποχές του χρόνου, προσφέρει απλόχερα στους επισκέπτες του τόσες ομορφιές που δύσκολα απαντώνται σε αντίστοιχους προορισμούς.
Ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο, το φημισμένο βλαχοχώρι, γενέτειρα σπουδαίων εθνικών ευεργετών (Τοσίτσας, Στουρνάρας, Αβέρωφ κ.α), αποτελεί σταθερή αξία στον τουριστικό χάρτη της Ηπείρου.
Μισοκρυμμένο στην ομίχλη ή τυλιγμένο σε λευκό μανδύα χιονιού μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής που μας καλεί να το απολαύσουμε με όλες μας τις αισθήσεις:
· Να δούμε θαυμαστούς χώρους τέχνης και πολιτισμού που μας συστήνουν μια ζώσα παράδοση.
· Να ξεναγηθούμε στο γκρίζο βασίλειο της πέτρας, στολισμένο από τις κόκκινες κεραμοσκεπές και τις πράσινες πινελιές της φύσης.
· Να θαυμάσουμε τα διώροφα αρχοντόσπιτα με τα χαγιάτια και τις βαριές ξύλινες πόρτες.
· Να ξεδιψάσουμε σε πετρόχτιστες βρύσες και να γευτούμε τα φημισμένα τοπικά εδέσματα.
· Να γεμίσουμε ενέργεια κάνοντας σπορ σε βουνά και ποτάμια.

Φύγαμε;
Το Μέτσοβο απέχει από την Αθήνα 415 χλμ. (μέσω Τρικάλων) και 490 χλμ. (μέσω Ιωαννίνων). Από τη Θεσσαλονίκη μόνο 250 χλμ. Αν οι αποστάσεις σάς φαίνονται μεγάλες, υπάρχουν πτήσεις για Ιωάννινα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η απόσταση Ιωάννινα – Μέτσοβο είναι μόλις 55 χλμ.


φωτο  Stergios Kassaros