Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Γιώργος Σωτηρόπουλος - θα δώσω και θα δώσουμε την μάχη για την Μεγάλη Ανατροπή μιας παγιωμένης κατάστασης εδώ και δεκαετίες.

Το επιμελητήριο είναι ένα ισχυρό θεσμικό εργαλείο που μπορεί και οφείλει να επιδρά καταλυτικά στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας.
Αυτός είναι ο λόγος της δημιουργίας του και της ύπαρξης του, αυτός πρέπει να είναι ο ρόλος του και η αποστολή του.
Το επιμελητήριο ως θεσμός υπερβαίνει τις κομματικές πεποιθήσεις και δεν πρέπει να ξεστρατίζει από την αποστολή του που είναι η ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος θετικού για την επιχειρηματικότητα στην τοπική οικονομία και κοινωνία.
Το επιμελητήριο σήμερα δυστυχώς είναι αποκομμένο από τον επιχειρηματία τον οποίο και πρέπει να υπηρετεί..
Η ετήσια συνδρομή που καταβάλει ο κάθε ένας από εμάς, μοιάζει με ετήσιο τέλος για την λειτουργία ενός ακόμη γραφειοκρατικού μηχανισμού.
Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται χάνονται στο σκοτάδι, μόλις κλείσουν τα φώτα της επικοινωνίας.

΄΄Αξιοποιώντας αποτελεσματικά τις δυνατότητες των social media διευρύνουμε τις δυνατότητες προβολής μας, προετοιμάζουμε το έδαφος για την επικείμενη συνάντηση μας και συγχρόνως επιτυγχάνουμε και μια πολύπλευρη και δυναμική παρουσίασή του ατομικού μας προφίλ σε στόχους που δεν θα μπορούσαμε να προσεγγίσουμε διαφορετικά΄΄

Η αίσθηση του επιχειρηματικού κόσμου είναι ότι το νήμα της επικοινωνίας και της διασύνδεσης με το κέντρο των αποφάσεων είναι σπασμένο.
Το επιμελητήριό μας χρειάζεται μια νέα διοίκηση που να αθροίζει δυνάμεις, να εμπιστεύεται, να μοιράζει ρόλους, να ακούει και να συνδιαλέγεται χωρίς δογματισμούς και ιδεοληψίες, να λειτουργεί χωρίς φοβίες και εγωισμούς, να προάγει την καινοτομία και την εξωστρέφεια, να επιβραβεύει την δουλειά πάνω από όλα.
Το επιμελητήριό μας πρέπει να γίνει το κέντρο των επιχειρήσεων μας, να οργανώνει και να οικοδομεί κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων, των τοπικών αρχών και των εμπλεκόμενων δημοσίων υπηρεσιών, να είναι ο θεσμικός συνοδοιπόρος στα επιχειρηματικά μας σχέδια, να συμβάλει με τις πρωτοβουλίες του στην ανάπτυξη της τοπικής αγοράς.
Η «ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ» δεν αποτελεί ένα άθροισμα προσωπικών φιλοδοξιών. Είναι κάτι βαθύτερο. Είναι η αυθεντική ανάγκη του επιχειρηματικού κόσμου του νομού μας για μια νέα εκπροσώπηση, σε μια εντελώς διαφορετική βάση από την σημερινή.
Προσωπικά, πιστεύω βαθιά σε έναν άλλο τρόπο επιμελητηριακής δράσης, αλλά και σε ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο διοίκησης του επιμελητηρίου σε σχέση με αυτό που υπάρχει σήμερα.
Με συγκεκριμένο και καθαρό σχέδιο, με την εμπειρία από την μέχρι σήμερα συμμετοχή μου και με την ένθερμη στήριξη των συναδέλφων, θα δώσω και θα δώσουμε την μάχη για την Μεγάλη Ανατροπή μιας παγιωμένης κατάστασης εδώ και δεκαετίες.

Γιώργος Σωτηρόπουλος
Υποψήφιος Πρόεδρος με την« ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ»