Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Δυναμική και φέτος η παρουσία της Camino Service στην 5η Πανελλήνια Έκθεση Άρτας

Επίσημος αντιπρόσωπος της Camino Service για τον Νομό Αρτας ειναι ο κος Κιτσαντάς Ιωάννης ο οποίος ενημέρωνε τους επισκέπτες για το ολοκληρωμένο Σύστημα Καθαρισμού και Διαρκούς Φροντίδας των καμινάδων.

Οπως μας ανέφερε ο κος Κιτσαντάς  η καμινάδα του τζακιού χρειάζεται συχνή φροντίδα και τακτικό καθάρισμα, διότι: 

Κάθε φορά που ανάβετε το τζάκι, ο καπνός των ξύλων έρχεται σε επαφή με τα τοιχώματα στο θόλο του και στην καμινάδα, και δημιουργεί αποθέσεις, οι οποίες:
1. Μικραίνουν τη διατομή της καμινάδας και εμποδίζουν την ελεύθερη ροή του καπνού. Έτσι το τζάκι αρχίζει να μην τραβάει όπως πριν, να μυρίζει και κάποιες φορές να καπνίζει.
2. Μετατρέπονται σε πίσσα κολλημένη στα τοιχώματα της καμινάδας. Η πίσσα είναι πολύ εύφλεκτο υλικό και όλοι μας γνωρίζουμε ότι είναι η αιτία της φωτιάς στις καμινάδες. Με τον καθαρισμό απομακρύνονται μόνο οι χαλαρές αποθέσεις και βελτιώνεται το τράβηγμα της καμινάδας. Η πίσσα όμως δεν απομακρύνεται, παραμένει και περιμένει τις κατάλληλες συνθήκες για να αρπάξει φωτιά.
Η φωτιά στην καμινάδα προκαλεί φθορές, μικρές ή μεγάλες, στα υλικά της και καμιά φορά την ολική καταστροφή της, δίχως να αποκλείεται το ενδεχόμενο επέκτασής της τριγύρω ακόμη και μέσα στο σπίτι. Μόνο με τη συχνή χρήση Ορυκτών Καταλυτών, μπορούμε να απομακρύνουμε την πίσσα.

Δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα
Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο γιατί δεν είναι εύκολα ανιχνεύσιμο. Τα συμπτώματα συχνά μπερδεύονται με τα συμπτώματα κοινών ασθενειών όπως πονοκέφαλος, ναυτία ακόμη και κατάθλιψη.
Σημαντικότεροι λόγοι εκπομπής μονοξειδίου του άνθρακα
- κακός αερισμός και
- ακάθαρτη καμινάδα

Το «Camino Service» έφερε τα πάνω κάτω στον καθαρισμό των καμινάδων γιατί ο καθαρισμός γίνεται πια από κάτω. Ο εξοπλισμός με σύγχρονα εργαλεία, προσαρμοσμένα στα νέα κατασκευαστικά δεδομένα, επιτρέπει τον πλήρη καθαρισμό των καμινάδων από κάτω, χωρίς τα μειονεκτήματα που έχει ο καθαρισμός από τη σκεπή (δυσκολίες, κινδύνους και ακατάλληλες καιρικές συνθήκες). Δίνει τη δυνατότητα εργασίας οποιαδήποτε ώρα, ακόμα κι όταν νυχτώσει και πάνω απ’ όλα η καμινάδα καθαρίζει σε όλο της το μήκος, ακόμη και στις γωνίες. Η μεθοδολογία και η εμπειρία του συστήματος αυτού, σας εγγυώνται την απόλυτη καθαριότητα του χώρου σας. Η πρωτοπορία μας δε σταματά εδώ. Γνωρίζοντας το πρόβλημα της κολλημένης πίσσας στα τοιχώματα της καμινάδας και τους κινδύνους που παραμονεύουν, δίνουμε λύση και σ’ αυτό: Έτσι, όχι μόνο απομακρύνουμε την καπνιά από την καμινάδα αλλά και σας προμηθεύουμε με τους Ορυκτούς Καταλύτες, η τακτική χρήση των οποίων εξουδετερώνει σταδιακά την πίσσα, τη φουσκώνει και προετοιμάζει την αφαίρεσή της με τον επόμενο καθαρισμό.

O καθαρισμός των καμινάδων δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη !

Tι συνιστούν οι εταιρίες κατασκευής τζακιών; Ο καθαρισμός των καμινάδων δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη!