Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ - Στις 10 & 11 Δεκεμβρίου του 2017 θα διεκδικήσουμε την διοίκηση του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Φίλες και φίλοι, συνάδελφοι από τον κόσμο της πρωτοβουλίας και της εργασίας.
Όλοι εμείς που βιώνουμε τα προβλήματα και τις αγωνίες του επιχειρείν στην Αιτωλοακαρνανία, γνωρίζουμε πως εδώ και χρόνια οι Επιμελητηριακές Εκλογές χαρακτηρίζονται από μειωμένη συμμετοχή, ελλιπή εκπροσώπηση των γυναικών και των νέων και αποφάσεις που λαμβάνονται από λίγους για λίγους.
Την ίδια ώρα το Επιμελητήριο είναι αποκομμένο από τον επιχειρηματία τον οποίο αποκλειστικά πρέπει να υπηρετεί. Η ετήσια συνδρομή που καταβάλει ο καθένας από εμάς μοιάζει με μια ακόμη εισφορά που χρησιμοποιείται για την λειτουργία ενός ακόμη γραφειοκρατικού μηχανισμού. Οι πρωτοβουλίες που εννοείται πως λαμβάνονται καταλήγουν να έχουν ελάχιστο έως μηδαμινό αντίκτυπο στην παραγωγικότητα και στην δυναμική της Αιτωλοακαρνανίας.
Τα χαρακτηριστικά μιας ανανεωτικής κίνησης στον χώρο πρέπει να είναι η Ανανέωση, η Διαφάνεια, η Συμμετοχή στις αποφάσεις και η διαρκής Λογοδοσία. Κυρίως όμως απαιτείται η καθημερινή προσωπική και φυσική παρουσία όλων μας κοντά στους ανθρώπους της επιχειρηματικότητας, κοντά στις ανάγκες και τις αγωνίες τους.
Ο νέος νόμος, πολύ εύστοχα και καίρια, δίνει την ευκαιρία για περισσότερη αντιπροσώπευση και συμμετοχή, για είσοδο στα πράγματα μιας νεότερης και πιο ανοιχτόμυαλης γενιάς.
Δημιουργήσαμε τον Συνδυασμό «Επιμελητηριακή Ανανέωση», στον οποίο τίθεμαι επικεφαλής και υποψήφιος Πρόεδρος.
Στόχος του συνδυασμού μας είναι να ενεργοποιήσει τις παραγωγικές δυνάμεις της Αιτωλοακαρνανίας και όλοι μαζί να αναβαθμίσουμε τον Επιμελητηριακό θεσμό.
Στις προσεχείς Επιμελητηριακές Εκλογές στις 10 & 11 Δεκεμβρίου του 2017 θα διεκδικήσουμε την διοίκηση του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
ikteoagr@otenet.gr