Κυριακή 23 Απριλίου 2017

H Σχολή Αλεξιπτώτου πλαγιάς Freedom συμμετέχει και παρουσιάζει προϊόντα και δραστηριότητες στην Mεγάλη Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική έκθεση Δυτικής Ελλάδος στο Αγρίνιο

H Freedom δημιουργήθηκε 1993 από τον Διονύση Βλασσόπουλο. Το 1993 το σπορ βρισκόταν σε νηπιακή μορφή στην χώρα μας. Έχοντας ταξιδέψει και εκπαιδευτεί τα προηγούμενα χρόνια στην κεντρική Ευρώπη, όπου το σπορ ήταν αρκετά ανεπτυγμένο και οργανωμένο, αποφασίσαμε να τολμήσουμε να ανοίξουμε στην Ελλάδα μια επαγγελματική σχολή, στηριζόμενοι σε Ευρωπαϊκά πρότυπα, προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες μιας μεσογειακής χώρας όπως η Ελλάδα. 
   Η όλη ατμόσφαιρα στο χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς εκείνης της εποχής, αποτελούσε για εμάς μια πρόκληση για δημιουργία και εξέλιξη. 

Η ανακάλυψη του Αλεξιπτώτου πλαγιάς έδινε πλέον στους ανθρώπους, την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν σχετικά εύκολα ένα αρχέγονο όνειρο, το να πετάξουν. Ποτέ ξανά στην ιστορία της ανθρωπότητας, καμία άλλη γενιά ανθρώπων δεν είχε αυτή την δυνατότητα. Είχαμε την τύχη να μπούμε στο πλοίο των αναζητήσεων των εξελίξεων και να ταξιδέψουμε μαζί του.


Περάσαμε από το ακρωτήριο του απερίσκεπτου πάθους για την πτήση, λόγω του νεαρού της ηλικίας εκείνης της εποχής και τις άγνοιας σε ένα ασφαλές λιμάνι. Μετουσιώσαμε την άγνοια του παρελθόντος σε γνώση & υπευθυνότητα. Καθιερώσαμε στον Ελλαδικό χώρο τρόπους διδασκαλίας και εκπαίδευσης όπως SIV, XC, Acro, Αγωνιστικά Σεμινάρια, επίπεδα εκπαίδευσης και κυρίως εναγάγαμε την εκπαίδευση εξέλιξης των πιλότων σε περιόδους και όχι σε πακέτο των 5 ή 10 ημερών. Καθιερώσαμε τον τεχνικό έλεγχο εξοπλισμών πάνω σε ευρωπαϊκά πρότυπα, καθώς και την υψηλή ποιότητα των εξοπλισμών που πρέπει να χρησιμοποιούνται, κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης και όχι μόνο.
Τα προηγούμενα χρόνια η αγώνες ήταν ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την εξέλιξη των πιλότων. Δημιουργήσαμε το Freedom Team, όπου κατάφεραν οι αθλητές του να κερδίσουν 12 πρωταθλήματα και αμέτρητα κύπελλα στα χρόνια που πέρασαν. Οι αθλητές αυτοί σήμερα είναι σπουδαίοι εκπαιδευτές και συνεχίζουν να συμβάλουν στην εξέλιξη και ανάπτυξη του σπορ.
   Όλα αυτά και άλλα πολλά,έκαναν την Freedom σημείο αναφοράς για το Ελληνικό αλεξίπτωτο πλαγιάς. Αρχικά δεν γνωρίζαμε που θα φτάναμε , σήμερα όμως διανύοντας την 3η δεκαετία στο χώρο, αισθανόμαστε τον αμοιβαίο σεβασμό του χρόνου και του καθήκοντος .
   Ο χρόνος μας καθιέρωσε ως μια από τις καλύτερες σχολές της Ελλάδας, η οποία κέρδισε τον σεβασμό όλων και αυτό πιστοποιείτε από την προσέλευση δεκάδων παγκόσμιων πρωταθλητών και προσωπικοτήτων που επισκέφτηκαν την Freedom στα χρόνια που πέρασαν. Ερχόμενοι να διδάξουν στην σχολή ή να πετάξουν μαζί μας.
   Και συνεχίζουμε… με το ίδιο πάθος για δημιουργία, με περισσότερη εμπειρία, γνώση και σοφία που αντλούμε από την πολυετή παρουσία μας στο χώρο.