Κυριακή 9 Απριλίου 2017

BINTEO ΣΟΚ - Η στιγμή της έκρηξης σε Χριστιανική εκκλησία στην Αίγυπτο – Δεκάδες οι νεκροί

Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση σε εκκλησία Χριστιανών Κοπτών στην Αίγυπτο σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (09.04.2017). Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 13 νεκρούς, υπάρχουν όμως κι άλλες που μιλούν 21 νεκρούς. Ένα video που ανέβηκε στο twitter φέρεται να δείχνει τη στιγμή που εκρήγνυται η βόμβα που είχε τοποθετηθεί μέσα στην εκκλησία!
13 νεκροί και 42 τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός που δίνουν οι πηγές ασφαλείας και τα κρατιμά ΜΜΕ της Αιγύπτου μετά την έκρηξη βόμβας στην εκκλησία Χριστιανών Κοπτών στην πόλη Τάντα στο Δέλτα του Νείλους. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Τάντα, όπου διακομίσθηκαν τα θύματα, οι νεκροί ξεπερνούν τους 13, μεταδίδει το AFP.

Η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που η χριστιανική κοινότητα ετοιμάζεται για τη Μεγάλη Εβδομάδα που αρχίζει σήμερα, Κυριακή των Βαΐων.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10.00 μέσα στην κοπτική εκκλησία Μαρ Γκίργκις (του Αγίου Γεωργίου) της Τάντα στο Δέλτα του Νείλου.