Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

ΔΥΟ ΠΛΩΤΑ ΑΜΦΙΒΙΑ ΑΜΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

     
 Δύο  πλωτά    αμφίβια αμαξίδια προμηθεύθηκε  ο Δήμος Πρέβεζας   για τις  πολυσύχναστες παραλίες της Κυανής Ακτής και της Καστροσυκιάς..
           Ο Δήμος Πρέβεζας  έχοντας  υπόψη τις ανάγκες των συμπολιτών μας που  δεν έχουν  την δυνατότητα   πρόσβασης  λόγω ηλικίας αλλά κυρίως γιατί διακρίνονται από  μικρή ή μεγάλη – προσωρινή ή μόνιμη – δυσκολία κίνησης(ΑΜΕΑ), στις παραλίες  κατά την διάρκεια της θερινής  περιόδου,  κατά την οποία ο Δήμος Πρέβεζας παρέχει και την ναυαγοσωστική κάλυψη στις  χαρακτηριζόμενες   ως πολυσύχναστες  παραλίες προχώρησε  στην προμήθεια  υψηλής ποιότητας πλωτού  αμφίβιου αμαξιδίου. 
Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να αποκτήσουν βαθμιαία όλες οι πολυσύχναστες ακτές του Δήμου Πρέβεζας από ένα τέτοιο αμαξίδιο ώστε να εξυπηρετούνται οι δημότες με δυσκολία κίνησης όλων των Δημοτικών Ενοτήτων και Διαμερισμάτων και φυσικά και οι επισκέπτες,  χωρίς να διανύουν μεγάλες αποστάσεις, για να απολαύσουν αυτό που αυτονόητα δικαιούνται. Ενα μπάνιο στις υπέροχες από κάθε άποψη παραλίες μας που απλώνονται σε μήκος   37 και πλέον χιλιομέτρων. 
         Για την άνετη και απρόσκοπτη λειτουργία του πλωτού αμφιβίου αμαξιδίου    ο Δήμος Πρέβεζας προχώρησε στις ακόλουθες ενέργειες:
         Ορίσθηκαν  τρείς(3)  θέσεις στάθμευσης  για ΑΜΕΑ μπροστά από την είσοδο των  ακτων και  τοποθετήθηκε   πινακίδα για την απαγόρευση της στάθμευσης για τα υπόλοιπα αυτοκίνητα  (τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του ωραρίου του ναυαγοσώστη).10.30-17.30 καθημερινά.  
      Τοποθετήθηκε   ξύλινος διάδρομος    από την αρχή της ακτής μέχρι την θάλασσα και παράλληλα  με  τον πύργο του   ναυαγοσώστη.  

      Το αμφίβιο αμαξίδιο παραμένει δίπλα στον πύργο του ναυαγοσώστη και υπό την εποπτεία  καθ' όλη τη διάρκεια του ωραρίου του.10.30-17.30  καθημερινά και κατόπιν  φυλάσσεται  στο  παρακείμενο κατάστημα. 
     Ο  συνοδός του ΑΜΕΑ ή ο ίδιος -α, υπογράφει σχετικό έντυπο το οποίο διανέμει ο ναυγοσώστης στο οποίο αναγράφονται τα στοιχεία του και οι τυχόν παρατηρήσεις του,  αναφορικά  με την πρόσβασή του στην ακτή ή στη θάλασσα χρησιμοποιώντας το αμφίβιο.
     Κατά τη διάρκεια  της κολύμβησης (χρησιμοποίησης του αμφιβίου) του ΑΜΕΑ  ο ναυαγοσώστης υποχρεούται να εποπτεύει και να είναι έτοιμος για πάσα       βοήθεια.    
     Εαν ταυτόχρονα και κατά τη διάρκεια κολύμβησης του ΑΜΕΑ, παρουσιαστεί η ανάγκη να κολυμβήσει και δεύτερος, τότε ο πρώτος, ή παρέχει την θέση του έχοντας ώς ανώτατο όριο παραμονής στη θάλασσα τα 15 λεπτά, ή αν προκύψει συνεννόηση των δύο η περισσοτέρων ΑΜΕΑ, τότε ο χρόνος αυτός μπορεί να παραταθεί. Διαφορετικά τηρείται αυστηρά το χρονικό διάστημα των 15 λεπτών σε εναλλαγή.  


Οδηγίες Ασφάλειας: Για μεγαλύτερη διευκόλυνση και ασφάλεια:
Συνιστάται η παρουσία συνοδού και μέσα στο νερό.
Το συγκεκριμένο αμαξίδιο  δεν είναι σκάφος θαλάσσης.
Δεν χρησιμοποιείται χωρίς επίβλεψη, ιδιαίτερα μέσα στο νερό.
Δεν χρησιμοποιείται όταν η θάλασσα δεν είναι ήρεμη.