Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Παρέμβαση Τσίπρα για ακατάσχετο λογαριασμό και ρύθμιση 100 δόσεων ζητούν οι επαγγελματίες

Τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις, τη θέσπιση ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού και την επαναφορά της ρύθμισης των 100 δόσεων για χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, ζητά -μεταξύ άλλων- η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Διεκδικεί παράλληλα τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα επαγγελματικά ακίνητα.
"Η πλειονότητα των επαγγελματιών αντιμετωπίζει σήμερα ζητήματα οικονομικής επιβίωσης και παραμονής στην αγορά. Η υπερφορολόγηση σε συνδυασμό με τις νέες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό οδηγούν σε δρόμους αβεβαιότητας ακόμη και όσους άντεξαν μέχρι σήμερα" υποστηρίζει στην επιστολή ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.

Κάνει ιδιαίτερη μνεία και στον ΦΠΑ των πολύ μικρών επιχειρήσεων, επισημαίνοντας ότι αν αυτός μειωνόταν, τότε θα δινόταν πραγματική ανάσα στην αγορά, όπως και αν ελαφρυνόταν η φορολόγηση των παροχών σε είδος. "Η κατάργηση του πόθεν έσχες για την αγορά επιχειρήσεων και επαγγελματικών ακινήτων θα ενίσχυε πολλές επιχειρήσεις, χωρίς κανένα δημοσιονομικό κόστος" προσθέτει.