Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Ποιοι δρόμοι έκλεισαν - μπλόκα στο τελωνείο των Ευζώνων και τα διόδια των Μαλγάρων

Κορυφώνονται σταδιακά οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη την Ελλάδα.

Σήμερα, οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας στήνουν μπλόκα στο τελωνείο των Ευζώνων και τα διόδια των Μαλγάρων. 

Το μπλόκο των Ευζώνων, θα ενισχυθεί μέχρι και την Τρίτη, από αγρότες και κτηνοτρόφους των περιοχών Χαλκηδόνας, Γιαννιτσών και άλλων σε Πέλλα και Πιερία, όπως είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωποί τους. Ακόμη, τη Δευτέρα, αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής θα στήσουν μπλόκο σε περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία». Αύριο, Κυριακή, στις 10 το πρωί θα στηθεί μπλόκο στον κόμβο της Τρίγλιας, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Μουδανίων.

Στα Μάλγαρα, το μπλόκο θα στηθεί στα διόδια μετά από τις 11 το πρωί του Σαββάτου, ενώ το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων θα καθοριστεί στη γενικύ συνέλευση που θα γίνει αργότερα.

Στο μπλόκο της Νίκαιας, οι αγρότες θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό και των δύο ρευμάτων της εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης για δύο ώρες. Το συγκεκριμένο μπλόκο θα ενισχυθεί μέσα στο σαββατοκύριακο, με τρακτέρ από την Καρδίτσα και τα Φάρσαλα. Κλειστός είναι και ο κόμβος του Αγίου Δημητρίου, στην Ιονία Οδό. Επιπλέον, οι αγρότες συνεχίζουν να κλείνουν καθημερινά την εθνική Πατρών-Κορίνθου (6-8μ.μ.), ενώ κινητοποιήσεις γίνονται και στην Κρήτη.
Παράλληλα, οι αγρότες των Σερρών- που είναι με τα τρακτέρ τους στην Θεσσαλονίκης-Σερρών, στο ύψος του Λευκώνα- θα επιχειρήσουν ξανά να κατευθυνθούν προς το τελωνείου του Προμαχώνα. Η δύναμη των αγροτών στον Λευκώνα έχει ενισχυθεί τις τελευταίες ημέρες. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, με τον επικεφαλής να έχει επανειλλημένα τονίσει σε αγρότες και κτηνοτρόφους, ότι οι εντολές τους είναι να μην επιτρέψουν την κατεύθυνση των αγροτών και κτηνοτρόφων στον Προμαχώνα.

Τα τρακτέρ τους έχουν παρατάξει στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας αγρότες της ευρύτερης περιοχής -που βρίσκεται στην Εγνατία οδό, στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας και δεν εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων.

Κρίσιμη είναι και η συνεδρίαση που θα κάνει σήμερα, στις 19:30, η συντονιστική επιτροπή των μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας.