Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Τρακτέρ στους δρόμους και της Κρήτης από Δευτέρα - Κινητοποιήσεις αποφάσισαν και οι αγρότες της Κέρκυρας

Την ερχόμενη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, κατεβάζουν τα τρακτέρ τους στους δρόμους οι αγρότες των λεγόμενων Μπλόκων, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Στην Κρήτη, τρακτέρ θα παραταχθούν στον κόμβο των Πραιτωρίων, στο Ηράκλειο και στα Μεγάλα Χωράφια, στα Χανιά.
Κάλεσμα για συμμετοχή στα μπλόκα, αρχής γενομένης στις 10 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας στον κόμβο των Πραιτωρίων απευθύνει ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του: «Όλοι οι μικρομεσαίοι και φτωχοί αγρότες των Αστερουσίων, όλα τα τρακτέρ, στον κόμβο Πραιτωρίων. Να στείλουμε αγωνιστικό μήνυμα, μαζί με όλους του Αγροτικούς Συλλόγους και τα Μπλόκα, σε όλη την Κρήτη και όλη την Ελλάδα, που αποφασίσαμε από κοινού να βγούμε στα Μπλόκα του αγώνα, μέσω της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων: Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στις πολιτικές των κυβερνήσεων, την ΚΑΠ της ΕΕ, που μας ξεκληρίζουν!»

Κινητοποιήσεις και στην Κέρκυρα αλλά σε διαφορετικές ημερομηνίες από τις πανελλαδικές, αποφάσισαν τα μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών συλλόγων κατά τη διάρκεια σύσκεψη στις 16 Ιανουαρίου, μαζί με 10 ακόμη σωματεία και συλλογικότητες.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών συλλόγων Βασίλη Αρμενιάκο η πρώτη κινητοποίηση των Κερκυραίων αγροτών θα γίνει την Κυριακή στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Στη συνέχεια ο προγραμματισμός των κινητοποιήσεων τους προβλέπει πορείες και μπλόκα σε κρίσιμες διασταυρώσεις, του οδικού δικτύου της Κέρκυρας, την 1η εβδομάδα του Φεβρουαρίου.
Οι μορφές των κινητοποιήσεων δεν έχουν καθοριστεί ακριβώς αλλά όπως δήλωσε ο Β. Αρμενιάκος γίνεται συζήτηση για μηχανοκίνητη πορεία (τρακτερ, φορτηγά, κλπ) στο κέντρο της πόλης, υπάρχουν προτάσεις για, 2-3 μέρες, μπλόκα στα Μωραίτικα και άλλες διασταυρώσεις, καθώς και επαφή με το Δήμο για συζήτηση του αγροτικού και στο Δημοτικό συμβούλιο.
 
Η πανελλαδική κινητοποίηση των αγροτών, σύμφωνα με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων της θα γίνει στις 23 Ιανουαρίου.