Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Στο Αγρίνιο το 4ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία πραγματοποιεί στο Αγρίνιο -σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου, τους Ιατρικούς Συλλόγους Αγρινίου και Μεσολογγίου και τις Καρδιολογικές Κλινικές των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου- το 4ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο 2016, στο διάστημα 30 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου (Παπαστράτειο Μέγαρο).

Το Αγρίνιο αποτελεί ένα ακόμα σταθμό μια μακράς πορείας -όλο το προηγούμενο διάστημα- της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας σε όλη την Ελλάδα: Βόλος, Ναύπλιο, Τζουμέρκα, Ξάνθη, Ζαγοροχώρια, Χανιά, Λήμνος, Μέτσοβο, Καστοριά, Γιάννενα, Νάξος, Ζίτσα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Κόνιτσα, Κάλυμνος αποτέλεσαν πόλεις όπου η ΕΚΕ πραγματοποίησε επιμόρφωση Καρδιολόγων αλλά και Ιατρών άλλων ειδικοτήτων όπως επίσης και ενημέρωση κοινού για τα Καρδιοαγγειακά νοσήματα.

Το πολύπλευρο επιστημονικό πρόγραμμα του Περιφερειακού Συνεδρίου της ΕΚΕ στο Αγρίνιο, με ομιλητές διακεκριμένους Καρδιολόγους από όλη την Ελλάδα, στοχεύει να καλύψει την ανάγκη για σύγχρονη επιστημονική ενημέρωση, όχι μόνο των Καρδιολόγων αλλά ευρύτερα και όλων των ιατρών που υπηρετούν την Καρδιοαγγειακή Ιατρική (Παθολόγοι, Γενικοί Οικογενειακοί Ιατροί, Νεφρολόγοι, Πνευμονολόγοι κλπ).

Το διήμερο πρόγραμμα αποτελείται από επτά κύριες θεματικές ενότητες, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της Καρδιολογίας.

Συγκεκριμένα:
1) Στεφανιαία Νόσος
2) Πρόληψη Καρδιοαγγειακών Παθήσεων
3) Οξέα Στεφανιαία Σύνδρομα
4) Καρδιακή Ανεπάρκεια
5) Αρρυθμίες
6) Ειδικά Καρδιολογικά Προβλήματα
7) Βαλβιδοπάθειες

Το συντονισμό του Επιστημονικού προγράμματος του Συνεδρίου έχει ο αναπληρωτής καθηγητής Καρδιολογίας στην Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ) Κωνσταντίνος Τσιούφης.

Παράλληλα, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα απευθυνθεί στην τοπική κοινωνία τόσο του Αγρινίου όσο και της ευρύτερης περιοχής, με κύριο στόχο την ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη από τις Καρδιοαγγειακές Παθήσεις, που αποτελούν τη πρώτη αιτία νοσηρότητα και θνητότητας στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, η Ομάδα Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας θα πραγματοποιήσει δωρεάν σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης για τους πολίτες.

Την ίδια ημέρα, διακεκριμένοι Καρδιολόγοι θα ενημερώσουν με εύληπτο τρόπο τους παρευρισκόμενους πολίτες για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Καρδιοαγγειακών Παθήσεων.

Η Τελετή Έναρξης του συνεδρίου θα γίνει την Παρασκευή 30/9 στο Αμφιθέατρο του Παπαστράτειου στις 19.00 μ.μ.

Τέλος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου 2016) η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και ο Δήμος Aγρινίου θα στήσουν σε κεντρικό σημείο της πόλης περίπτερο ενημέρωσης των πολιτών για τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα και την αξία της πρόληψης, μοιράζοντας ποικίλο ενημερωτικό υλικό. health.in.gr