Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

BofA: Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα

Σε μία αποκαλυπτική έκθεση η BofA Merrill Lynch για την Ελλάδα προβλέπει ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα με αφορμή τη δεύτερη δύσκολη αξιολόγηση του φθινοπώρου, αλλά και την καθυστέρηση της ένταξης των ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
Όπως επισημαίνει στην έκθεση το δεύτερο εξάμηνο του 2016 για την Ελλάδα πιθανότατα θα αποδειχθεί πολύ πιο θορυβώδες από όσο κάποιοι να περίμεναν, ενώ αναφέρεται και στην αδυναμία του κράτους να βάλει χρήματα στα δημόσια ταμεία.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως υπάρχει αστοχία στα φορολογικά έσοδα κατά 337 εκατομμύρια ευρώ τον Ιούλιο και στην έκθεση σημειώνεται πως εάν αυτό συνεχιστεί τότε απειλείται το πρόγραμμα.

Για τα ελληνικά ομόλογα, σύμφωνα με την έκθεση, η ΕΚΤ θα κρατήσει στάση αναμονής μέχρι να επιλυθούν οι όποιες διαφορές ανάμεσα στην Κομισιόν και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Μέχρι τότε δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αξιολόγηση για το ελληνικό χρέος.
 Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Δυτικής Ελλάδος

Μάλιστα, τοποθετούν χρονικά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στις αρχές του 2017, ενώ σημειώνεται πως η πλειοψηφία του Αλέξη Τσίπρα είναι ήδη ισχνή και αυτό μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα για τα νέα προαπαιτούμενα. newsit.gr