Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Τραγωδία στην Αίγινα μετά από σύγκρουση τουριστικού σκάφους με ταχύπλοο


Αίγινα Τωρα: Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες μετά από σύγκρουση σκαφών


14:45 Επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη τριών νεκρών από τη ναυτική τραγωδία που συγκλονίζει την Αίγινα. Στους 17 ανέρχονται οι τραυματίες, στους 5 ή 6 οι αγνοούμενοι.

Ναυτική τραγωδία στη θαλάσσια περιοχή Πέρδικας - Μονής σημειώθηκε σήμερα περίπου στις 13:00 το μεσημέρι. Πιο συγκεκριμένα, τουριστικό σκάφος που εκτελούσε το δρομολόγιο ανάμεσα στο λιμάνι της Πέρδικας και το λιμάνι της Μονής, συγκρούστηκε από ταχύπλοο σκάφος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι αυτή τη στιγμή, το τουριστικό σκάφος μετέφερε 20 επιβάτες. Από τη σύγκρουση το τουριστικό σκάφος ανετράπη με αποτέλεσμα οι επιβάτες να βρεθούν στη θάλασσα.

Το τουριστικό σκάφος βυθίστηκε, ενώ το ταχύπλοο έπλεε ακυβέρνητο.Άμεσα ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο και το Κέντρο Υγείας Αίγινας. Στο λιμάνι της Πέρδικας έφτασαν αρχικά δύο ασθενοφόρα από το Κέντρο Υγείας, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή του Νοσοκομείου Αίγινας "Ο Άγιος Διονύσιος", το οποίο βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα.

Στο Κέντρο Υγείας Αίγινας έχουν μεταφερθεί ήδη τραυματίες.

Ένα παιδί μικρής ηλικίας, δέχθηκε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη στο λιμάνι της Πέρδικας.

14:10 Στο θαλάσσιο χώρο του συμβάντος βρίσκονται δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος και κάνουν έρευνες για αγνοούμενους.

14:18 Στο Κέντρο Υγείας Αίγινας έχουν μεταφερθεί περίπου 10 τραυματίες, ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται και ένας από τους επιβάτες που ακρωτηριάστηκε.

14:45 Επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη τριών νεκρών από τη ναυτική τραγωδία που συγκλονίζει την Αίγινα. Στους 17 ανέρχονται οι τραυματίες, στους 5 ή 6 οι αγνοούμενοι.


14:50 Μάχη δίνουν αυτή τη στιγμή οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αίγινας. Στην αντιμετώπιση του περιστατικού συμμετέχουν επίσης ιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αίγινας "Ο Άγιος Διονύσιος" και το ασθενοφόρο.

15:10 Μικτή η εικόνα των τραυματιών, που έχουν υποστεί ισχυρό σοκ. Μία γυναίκα έχει ακρωτηριαστεί. Ανάμεσα στους νεκρούς ο καπετάνιος του τουριστικού σκάφους και ένα κορίτσι 5 ετών.


15:53 Μεταφέρθηκαν σε νοσοκομειακές μονάδες του Πειραιά τα βαριά περιστατικά των τραυματιών. Η μεταφορά έγινε με ιπτάμενο δελφίνι. Λιγότεροι από 8 επιβάτες με εκδορές και μικρότερα τραύματα παρέμειναν στον Κέντρο Υγείας Αίγινας. Νωρίτερα, στο Κέντρο Υγείας βρίσκονταν προκειμένου να παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια ο Διοικητικής και ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας. Αυτή τη στιγμή το χώρο του Κέντρου Υγείας έχουν επισκεφθεί όργανα του Λιμενικού Σώματος.

15:55 Ανασύρθηκε ένας ακόμη νεκρός από τον τόπο της τραγωδίας και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Πέρδικας.


aeginaportal.gr