Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

BINTEO - βομβιστές αυτοκτονίας χτύπησαν το τζαμί του προφήτη Μωάμεθ στη Μεδίνα της Σαουδικής Αραβίας

Τουλάχιστον δύο νεκροί, άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, είναι ο έως τώρα ανεπίσημος απολογισμός από την έκρηξη που σημειώθηκε αργά του απόγευμα κοντά στο Τέμενος του Προφήτη στη Μεδίνα της Σαουδικής Αραβίας, ένα από τα ιερότερα μνημεία του ισλάμ, όπως μεταδίδουν τα δίκτυα al-Arabiya και al-Jazeera.

Οι περισσότερες ανταποκρίσεις από το σημείο συγκλίνουν ότι πρόκειται για βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, αν και υπάρχει και σενάριο η έκρηξη να οφείλεται σε φιάλη υγραερίου.


Νωρίτερα, υπήρξαν πληροφορίες για τουλάχιστον μία έκρηξη κοντά σε τέμενος στην επιχειρηματική ζώνη της πόλης Κατίφ, στο ανατολικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, όπου κατοικεί το μεγαλύτερο μέρος της σιιτικής μειονότητας.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι είδε ανθρώπινα μέλη σκορπισμένα στο δρόμο, χωρίς να αποκλείεται να πρόκειται για το κομματιασμένο σώμα βομβιστή.

Είχε προηγηθεί βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας έξω από το προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όπου έχασε τη ζωή του ο δράστης.

Η επίθεση συνέπεσε με την εθνική εορτή των ΗΠΑ, την 4η Ιουλίου.


Οι επιθέσεις φαίνεται να έχουν συμπέσει με την προσέγγιση του Eid al-Fitr, τις διακοπές που γιορτάζει το τέλος της νηστείας.Τζαμί του Προφήτη, Medina