Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Ερχονται κατασχετήρια για τους οφειλέτες του Δημοσίου

Έτοιμες να πραγματοποιήσουν από 40 έως και 50 κατασχέσεις την ημέρα είναι οι 30 μεγαλύτερες εφορίες της χώρας, ενώ παράλληλα δημιουργείται και λίστα οφειλετών για διαπόμπευση με όλους τους οφειλέτες οι οποίοι χρωστάνε πάνω από 150.000 ευρώ.

Η σχετική λίστα καταρτίζεται και αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΕ μέχρι το τέλος Μαΐου. Στόχος όλων των παρόμοιων μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση είναι να πιέσει τους οφειλέτες να προχωρήσουν είτε σε εξόφληση είτε σε ρύθμιση των οφειλών τους.

Όσον αφορά στις συγκεκριμένες λίστες, υπάρχει και ειδική μεταχείριση στους ανήλικους που εμφανίζονται ως οφειλέτες προς το δημόσιο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι για αυτούς δεν θα αναγράφεται ολόκληρο το όνομά τους, αλλά μόνο τα αρχικά του επωνύμου, του ονόματος, του ονόματος του πατέρα και της μητέρας, η συνολική οφειλή χωρίς το ΑΦΜ, ενώ θα σημειώνεται η ένδειξη «ανήλικος» στις παρατηρήσεις.

Όσοι οφειλέτες θα συμπεριληφθούν στις σχετικές λίστες, τις επόμενες ημέρες θα λάβουν ενημερωτικό email έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε κάποια ρύθμιση, γλιτώνοντας έτσι τη διαπόμπευση.

Οι κατασχέσεις πάντως θα γίνονται και για πάρα πολύ μικρά ποσά, της τάξης των 500 ευρώ και πάνω.

Οι μαζικές αποστολές ειδοποιητηρίων για κατάσχεση πάντως είναι το πρώτο βήμα, με τα δικαστικά τμήματα των ΔΟΥ να ετοιμάζονται για αυτά πυρετωδώς.

iefimerida.gr