Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Νέα κάθοδο στην Αθήνα απο τους αγρότες του Νομού Λάρισας και όλης της χώρας την ημέρα που θα ψηφιστούν το ασφαλιστικό και το φορολογικό

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, στην οποία μετείχε και το μπλόκο των Τεμπών, καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα τους αγρότες του Νομού Λάρισας αλλά και όλης της χώρας,
«​Οι αγρότες του Νομού Λάρισας και όλης της χώρας καλούνται να είναι σε ετοιμότητα για τη διαμαρτυρία που θα γίνει στην Αθήνα την ημέρα που θα ψηφιστούν τα Νομοσχέδια – Ταφόπλακα, για όλους, που αφορούν το ασφαλιστικό και το φορολογικό.
​Νομοσχέδια που θα φέρουν οικονομική καταστροφή στο εισόδημα, χωρίς υγειονομική κάλυψη και με μειώσεις συντάξεων για αγρότες, κτηνοτρόφους, νέους αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, εργάτες και συνταξιούχους.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ

​Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μας εκπλήσσει πλέον, ψεύτικες υποσχέσεις, όπως και οι προηγούμενοι. Στις δύο συναντήσεις που έγιναν στο Μαξίμου, ο  Πρωθυπουργός υποσχέθηκε προστασία αγροτών και κτηνοτρόφων, νέων αγροτών καθώς και διασφάλιση των κατακτήσεών μας.

ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
ΠΡΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ
​Αφού μας ξεγέλασε στις εκλογές, τώρα μας αδειάζει  δεν μας υποστήριξε απέναντι  την ΤΡΟΙΚΑ.
Προσχηματικός ο διάλογος που έγινε στις κινητοποιήσεις και……..όπως λέει ο σοφός λαός……
ΜΗ   ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ   ΛΕΥΤΕΡΙΑ   ΑΠΟ   ΤΟΥΣ   ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΈΝΟΥΣ
Η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα επιβάλλεται.
Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω.
Να μην περάσουν τα μέτρα.
​Ο λαός εδώ και πέντε χρόνια περνά την χειρότερη οικονομική καταστροφή, χωρίς να φταίει απόλυτα για τις πολιτικές επιλογές που έκαναν κόμματα και κυβερνήσεις.
• Ασφαλιστικό – εισφορά προς τον ΟΓΑ βάση του καθαρού εισοδήματος.
Σε έναν αγρότη με καθαρό φορολογητέο εισόδημα 10.000,00 ευρώ, αναλογεί ασφαλιστική εισφορά προς τον ΟΓΑ το ποσό των 2.720,00 ευρώ.
Η εισφορά διαμορφώνεται κλιμακωτά από το 2018 έως το 2022 σε 27,20 % επι του φορολογητέου εισοδήματος.
Ο ΟΓΑ πλέον δεν παραμένει αυτόνομος αλλά εντάσσεται στο γενικό ασφαλιστικό πλαίσιο.
• Το φορολογικό, το 2016 παραμένει στο 13% και έως 12.000,00 ευρώ οι επιδοτήσεις είναι αφορολόγητες. Από το 2017 βάση του Νομοσχεδίου που είναι σε διαβούλευση, ο φόρος εισοδήματος κλιμακωτά φτάνει το 45%.
Αυτές οι πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων για τον πρωτογενή τομέα, ξέρουμε εμείς τι σημαίνουν.
-Αφήσαμε 6 εκατομμύρια στρέμματα ακαλλιέργητα – αγρανάπαυση. Ενδεχομένως σε λίγα χρόνια να φτάσουν τα 10 εκατομμύρια στρέμματα.
-Δεν υπάρχει πιστωτικό αγροτικό ίδρυμα (ΑΤΕ). Δυστυχώς πουλήθηκε.
-Καλλιεργούμε με κόστος παραγωγής πολύ μεγαλύτερο από τους υπόλοιπους αγρότες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (κόστος ενέργειας-ΦΠΑ), συνεπώς δεν είμαστε ανταγωνιστικοί.
-Δεν επενδύουμε στους νέους για να δημιουργήσουν νέες επενδυτικές μονάδες.
Τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα δεν μπορεί να σημαίνουν ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Πρέπει να αγωνιστούμε για να αλλάξουν».