Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ο αγροτικός τομέας προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Επίσκεψη του Π. Μπράμου σε πρώιμες καλλιέργειες φράουλας

Επίσκεψη σε αγροτικές περιοχές της Δυτικής Αχαΐας και Ηλείας που γίνεται πρώιμη καλλιέργεια φράουλας πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος.
Ο κ. Μπράμος, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Γενικής Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρο Βέρρα και από τον προϊστάμενο της Δ/νσης Αγροτικής, Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Αχαΐας Νικόλαο Κοσμά, είχε ενημερωτικές συναντήσεις με καλλιεργητές, με ομάδες παραγωγών και με επιχειρηματίες που ασχολούνται με την συσκευασία, τυποποίηση και εμπορία του προϊόντος.
Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν αυτά του κόστους παραγωγής, καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με το απασχολούμενο αλλοδαπό προσωπικό και που απαιτούν άμεση λύση.

Επίσης τέθηκε το κυρίαρχο θέμα της εμπορίας, αφού πρόκειται για ένα προϊόν με έντονη εμπορική εξωστρέφεια και κύριο προορισμό τη Ρωσία, και το εμπάργκο στα προϊόντα από την ΕΕ που εφαρμόζει έχει αρχίσει να επηρεάζει αρνητικά, την απορρόφηση των παραγόμενων ποσοτήτων φράουλας, που αυτή την περίοδο είναι σε ικανοποιητικές ποσότητες λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών.