Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Προ των πυλών δικαιώματα και αγροτικές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

Προ των πυλών δικαιώματα και αγροτικές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ Πληροφορίες θέλουν το πολύ έως αύριο Τετάρτη 20/04/2016 να αναρτώνται τα οριστικά δικαιώματα στην ΟΣΔΕ για τις αγροτικές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και συγκεκριμένα τα οριστικά δικαιώματα της Ενιαίας  Ενίσχυσης και το Πρασίνισμα.
 Η πληρωμή φαίνεται ότι πάει για την Μεγάλη Τρίτη και το αργότερο Μεγάλη Τετάρτη.
Ειδικότερα ίσως και αύριο να ανοίξει η εφαρμογή για την αίτηση ΟΣΔΕ του 2016 στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ για την Ενιαία Ενίσχυση. Με το άνοιγμα της ΟΣΔΕ θα μπορούν οι παραγωγοί να δουν και τα οριστικά δικαιώματα για τις αγροτικές επιδοτήσεις. Μετά την ανάρτηση των οριστικών δικαιωμάτων ανοίγει ο δρόμος για την εξόφληση των επιδοτήσεων. Φόβος υπάρχει στους κύκλους των αγροτών και των κτηνοτρόφων ότι οι ενστάσεις που κατατέθηκαν από όσους είχαν διαφορές με τα προσωρινά δικαιώματα ότι δεν θα δουν κάποια εξέλιξη αφου επικρατεί η εντύπωση ότι οι έλεγχοι στις ενστάσεις δεν έχουν προλάβει να ολοκληρωθούν.

 Έτσι αναμένεται ότι η εξόφληση σε περίπου 700.000 δικαιούχους δεν θα αργήσει και το πολύ έως την Μεγάλη Τετάρτη να έχουν δει τα υπόλοιπα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Παράλληλα ο ΟΠΕΚΕΠΕ ήδη έχει αναρτήσει όλες τις απαραίτητες οδηγίες για την ηλεκτρονική υποβολή της ΟΣΔΕ για το 2016
dikaiologitika.gr