Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Tην Παρασκευή ανοίγουν τα πρώτα ΑΤΜ γάλακτος του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα

«Πρεμιέρα» κάνει την ερχόμενη Παρασκευή 4 Μαρτίου, το μεσημέρι και στην Αττική με 10 σημεία πώλησης σε Πειραιά, Περιστέρι, Νίκαια, Νέο Κόσμο, Παγκράτι, Αμπελόκηπους και Γαλάτσι ο Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων ΘΕΣγάλα
Από τα σημεία αυτά μέσω αυτόματων πωλητών ο συνεταιρισµός θα διαθέτει φρέσκο γάλα στην τιμή από 1 έως 1.10 ευρώ το λίτρο, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο. Στόχος του Συνεταιρισμού όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Θανάσης Βαϊκάλης είναι η αύξηση των σημείων στην Αττική εντός του 2016 αλλά και τα διαθέσιμα προϊόντα. 
Σήμερα από το ιδιόκτητο δίκτυο αυτόµατων πωλητών διατίθενται φρέσκο παστεριωµένο γάλα, σοκολατούχο καθώς και λευκό και κίτρινο ημίσκληρο αγελαδινό τυρί.
Η επένδυση, στην πρώτη φάση της ανάπτυξης του ΘεσΓάλα Πιες στην Αθήνα, για τα 10 αρχικά καταστήµατα υπολογίζεται σε περίπου 1 εκατ. ευρώ, ενώ το πώς θα ξεδιπλωθεί το αναπτυξιακό σχέδιο της εταιρείας στη δεύτερη φάση θα εξαρτηθεί από τα δεδοµένα, που θα συγκεντρωθούν έπειτα από το πρώτο 3µηνο λειτουργίας του δικτύου στην Αττική. 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ του Συνεταιρισμού Θανάση Βαϊκάλη, ο ετήσιος τζίρος του συνεταιρισμού φτάνει τα 25 εκ ετησίως εκ των οποίων το 20% προέρχεται από τις πωλήσεις των αυτόματων μηχανημάτων. Μάλιστα μέσω των αυτόματων πωλητών καθημερινά διακινούνται 20 τόνοι γάλα από τους συνολικά 120 τόνους που παράγει ο Συνεταιρισμός.
Καθοριστικό ρόλο στη λήψη της απόφασης για είσοδο του «ΘεσΓάλα Πιες» στην αγορά της Αθήνας έπαιξε, η ολοκλήρωση της ιδιόκτητης µμονάδας παστερίωσης γάλακτος στη Λάρισα καθώς δίνει τη δυνατότητα υποστήριξης του εγχειρήµατος µε καλύτερους όρους.
Το εργοστάσιο αποτελεί µια επένδυση ύψους 3 εκατ. ευρώ  και ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία. 
Υπολογίζεται ότι το κάθε σηµείο πώλησης του Συνεταιρισμού  είναι δυνατόν να διακινεί από 700 ως 800 κιλά ημερησίως. Ήδη το δίκτυο αυτόµατων πωλητών της ΘΕΣγάλα  αριθμεί στη Λάρισα 16 σημεία  και 17 σημεία στη Θεσσαλονίκη.
insider.gr