Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

BINTEO - Θρίλερ με αεροπειρατεία στην Κύπρο - Η στιγμή της απελευθέρωσης επιβατών

Αεροπειρατεία σε αεροσκάφος τύπου Airbus Α320 των αιγυπτιακών αερογραμμών εκδηλώθηκε, ενώ βρισκόταν στην περιοχή ελέγχου πτήσεων της Κύπρου και του δόθηκε άδεια να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας.
Το αεροσκάφος, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας γύρω στις 8 πρωί και εκτελούσε εσωτερική πτήση Αλεξάνδρεια-Κάιρο. Ο πιλότος, επικαλούμενος αεροπειρατεία, ζήτησε άδεια για προσγείωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας, η οποία έγινε γύρω στις 08:50. Εχει στηθεί ομάδα κρίσεως για την αντιμετώπιση της κατάστασης και τις απαραίτητες διαβουλεύσεις αλλά μέχρι στιγμής οι αεροπειρατές δεν έχουν υποβάλει κανένα αίτημα. Πληροφορίες από το SkyNews αναφέρουν ότι ήδη ξεκίνησε η διαδικασία απελευθέρωσης ομήρων, μάλιστα αναφέρεται ότι έχουν εξέλθει 20 άτομα, γυναίκες και παιδιά.

Πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ είναι η είδηση της αεροπειρατείας σε αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών που προσγειώθηκε λίγο μετά τις 08.00 το πρωί στο αεροδρόμιο Λάρνακας.
Τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου με έκτακτα δελτία ανακοίνωσαν την είδηση, ενώ στο αεροδρόμιο πραγματοποιείται ζωντανή κάλυψη όλων των τελευταίων εξελίξεων από κάμερες και δημοσιογράφους του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού.


ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ 2

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας στις 06.36 το πρωί, με προορισμό το Κάιρο της Αιγύπτου, και άλλαξε πορεία ζητώντας λίγο μετά τις 08.30 το πρωί άδεια, για να προσγειωθεί στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.
  Η Μαρίνα από την Ορόκλινη το αίτημα του αεροπειρατή.
Η Μαρίνα από την Ορόκλινη το αίτημα του αεροπειρατή.  Στο Αεροδρόμιο μεταφέρεται νεαρή κοπέλα από την Ορόκλινη, η οποία φαίνεται να σχετίζεται με το δράστη. 
Πληροφορίες που μεταδίδει η αιγυπτιακή τηλεόραση αναφέρουν ότι ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί και πρόκειται για τον  Ibrahim Samaha. 
  Προσωπικά τα κίνητρα του δράστη
Πληροφορίες  αναφέρουν ότι τα κίνητρα του δράση είναι προσωπικά κκαι ότι ο ίδιος ζήτησε να στείλει  μήνυμα στην Κύπρια σύζυγό του.   
.reporter.com.cy