Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Παραδεκτή η αναφορά ΑΚΚΕΛ για παράνομη κατάσχεση-φορολόγηση αγροτικών επιδοτήσεων

Μια πολύ θετική εξέλιξη για τον αγροτικό κόσμο και μια μεγάλη νίκη του προέδρου του ΑΚΚΕΛ,μετά την αναφορά που είχε κάνει το ΑΚΚΕΛ στην επιτροπή αναφορών του ευρωπαϊκού κοινοβούλιου σχετικά με την νομιμότητα ή όχι  φορολόγησης και κατάσχεσης των αγροτικών επιδοτήσεων, λάβαμε απάντηση την Παρασκευή .H αναφορά κρίθηκε παραδεκτή,θα συζητηθεί στην ολομέλεια του Ευρωπαικού κοινοβουλίου και πιστεύω πως σταματήσουμε και τις κατασχέσεις αλλά και την φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων.  
Αξιότιμε κύριε Τσιομπανίδη  
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η επιτροπή αναφορών έχει αρχίσει να εξετάζει την αναφορά σας. Η επιτροπή θεωρεί την αναφορά σας παραδεκτή δεδομένου ότι το αντικείμενο της εμπίπτει στο πεδίο δραστηριοτήτων της Ευρωπαικής ένωσης, σύμφωνα με τον κανονισμό του Ευρωπαικού κοινοβουλίου.  

Στην συνέχεια η επιτροπή ζήτησε απο Ευρωπαική επιτροπή να διεξάγει προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τις διάφορες πλευρές του προβλήματος βάσει των πληροφοριών που έχεται υποβάλει.  
Η επιτροπή θα συνεχίσει την εξέταση της αναφορά σας μόλις λάβει τις απαιτούμενες πληροφορίες.  
Η επιτροπή πιστεύει εξάλλου ότι τα θέματα που θίγεται στην αναφορά σας πρέπει να υποβληθούν στην ολομέλεια του Ευρωπαικού κοινοβουλίου στο πεδίο αρμοδιότητας της οποίας εμπίπτει, και αποφάσισε συνεπώς να την διαβιβάσει και στην μόνιμη αντιπροσωπία της Ελλάδας στην Ευρωπαική ένωση προς ενημέρωση.  
Θα σας ενημερώσω εγκαίρως ως προς οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια σχετικά με την αναφορά σας.  
Με εκτίμηση  
Cecilia Wikstrom