Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

«Οργώνοντας» στο Σύνταγμα!!! - Διάλογο ζητά η κυβέρνηση - Νέος γύρος κινητοποιήσεων

Ραντεβού για σήμερα δίνουν οι χιλιάδες αγρότες που συμμετείχαν στη χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας με επίκεντρο την πλατεία Συντάγματος. Στο πλευρό τους πολλοί εργαζόμενοι από διάφορους τομείς. .
Μετά το χθεσινό μαζικότατο συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή, σήμερα οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ακόμη πιο δυναμική παρουσία στο Σύνταγμα!. Αλλωστε, πολλοί αγρότες διανυκτέρευσαν στην πλατεία Συντάγματος, ενώ συνάδελφοί τους από όλη την Ελλάδα προστίθενται σε αυτούς για το σημερινό συλλαλητήριο.

Παράλληλα, απόψε αναμένεται να αποφασιστεί και για πόσο θα μείνουν οι αγρότες στην Αθήνα, όσο και οι επόμενες κινήσεις τους, καθώς συνεδριάζει η συντονιστική επιτροπή των 68 μπλόκων.

Πρόσκληση Κουρουμπλή- Αποστόλου σε διάλογο
Την ίδια ώρα, μετά από την «κάθοδο» των αγροτών στην Αθήνα, η κυβέρνηση απευθύνει πρόσκληση σε διάλογο. Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Αποστόλου προαναγγέλλει βελτιωτικές κινήσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, πρωτοβουλίες για την αγορά των αγροτικών προϊόντων και θεσμικές αλλαγές για να αρθούν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κάλεσε τους αγρότες να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, λέγοντας ότι όλα είναι συζητήσιμα. Παράλληλα όμως προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί τελεσίγραφα, όπως και ότι «αν δεν έρθουν, αναλαμβάνουν την ευθύνη».

Το μήνυμα του Κουτσούμπα 


"Το μήνυμα είναι ένα: Εργατιά - αγροτιά μια φωνή, μια γροθιά. Εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι των πόλεων, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, έχουν κοινά ταξικά συμφέροντα, ενάντια στην τάξη που τους εκμεταλλεύεται, ενάντια στους αντιλαϊκούς νόμους - λαιμητόμους, όπως είναι το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ενάντια στις κυβερνήσεις που ψηφίζουν αυτούς τους νόμους, ενάντια στις λυκοσυμμαχίες που ξεζουμίζουν το λαό μας. Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση τώρα", αναφέρει σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. Δημήτρης Κουτσούμπας.