Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Εδωσε ψίχουλα ο Τσίπρας - Οι αγρότες πάνε στα μπλόκα για τη συνέχεια

Ολοκληρώθηκε στις 17:00 η μαραθώνια συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους αγρότες.

Εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου οι εκπρόσωποι των μπλόκων μπροστά στις κάμερες μίλησαν για «μία θετική συζήτηση που είχαν με τον πρωθυπουργό» και πρόσθεσαν ότι «θα μεταβούν στα μπλόκα προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους».

Ωστόσο σε κατιδίαν συζητήσεις ανέφεραν πως ο πρωθυπουργός τους έδωσε ψίχουλα.

Επιστρέφουμε στα μπλόκα θα αποφασίσουμε για τη συνέχεια στις συνελεύσεις. Αυτό το μήνυμα έστειλαν οι αγρότες μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχαν με τον πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Παπαγιανέλλης, εκπροσωπώντας 39 μπλόκα είπε: «Εγινε ουσιαστικός διάλογος με τον Τσίπρα. Παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας το ίδιο έκανε και εκείνος. Θα επιστρέψουμε στα μπλόκα, θα κάνουμε γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουμε την πορεία του αγώνα»
Από την πλευρά του ο Αθανάσιος Τσιοτίνας, εκπροσωπώντας τους ανεξάρτητους αγρότες της Πελοποννήσου είπε ότι «έγινε διάλογος με τον πρωθυπουργό, συζητήσαμε όλα τα θέματα που είχαμε, πηγαίνουμε στα μπλόκα για τις γενικές συνελεύσεις. Ολες οι αποφάσεις θα ληφθούν εκεί». 

Είμαστε μακριά από συμφωνία

Ωστόσο, οι αγρότες σε κατ' ιδίαν τους συνομιλίες  ανέφεραν ότι «ο Τσίπρας δεν μας έδωσε τίποτα, πέρα από τη μεταβατικότητα για τις ασφαλιστικές εισφορές,  μια μείωση για τους κατ' επάγγελμα αγρότες, να πληρώνουν 16% αντί για 20% ασφαλιστικές εισφορές, αλλά δεν μας έδωσε τίποτα για πετρέλαιο και ΔΕΗ. Είμαστε μακριά από συμφωνία». 

Το απόγευμα της Δευτέρας, αντιπροσωπεία των αγροτών θα έχει συνάντηση και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

iefimerida.gr/