Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Ανυποχώρητοι στα μπλόκα οι αγρότες – Αναλυτικά τα μπλόκα σε όλη τη χώρα

Ανυποχώρητοι στις θέσεις τους και τα στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες μέχρι να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για να συζητήσουν το θέμα του Ασφαλιστικού και του φορολογικού.
Το αδιέξοδο στον Προμαχώνα παραμένει μιας και το τελωνείο παραμένει κλειστό, με μεγάλη οικονομική ζημιά για τα φορτηγά που δεν μπορούν να περάσουν. Το τελωνείο είναι κλειστό και από τη βουλγαρική πλευρά και οι Βούλγαροι διαμηνύουν ότι δεν θα το ανοίξουν αν δεν κάνουν πίσω οι Έλληνες αγρότες.

Κλειστά επ' αόριστον παραμένουν τα Τέμπη, ο Ισθμός, το μπλόκο στις Μικροθήβες και τη Νίκαια, τα Μάλγαρα, ο κόμβος Κερδυλλίων, το τελωνείο των Κήπων και ο κόμβος του Νησελίου.

Συχνά οι αγρότες μπλοκάρουν και το επαρχιακό δίκτυο προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο με τα οχήματα που εγκλωβίζονται στο δρόμο. Στην Αττική είναι κλειστή η λεωφόρος Μαρκοπούλου πριν τον κόμβο της Αττικής Οδού, ενώ από χθες έκλεισε και η έξοδος της Αττικής προς το Κορωπί.

Αναλυτικά τα μπλόκα σε όλη τη χώρα:

-Στην Πελοπόννησο οι αγρότες κλείνουν τη γέφυρα Ευρώτα και στην Τρίπολη τα διόδια Νεστάνης.
- Στην Αχαΐα, αγρότες έχουν αποκλείσει την εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας και στην Ηλεία, την εθνική οδό Πατρών - Πύργου στον κόμβο του Κουρτεσίου. Οι αγρότες της Αιγιάλειας κλείνουν την εθνική οδό Πατρών - Αθηνών στο ύψος του Αιγίου.
- Στην Αιτωλοακαρνανία είναι κλειστός επ’ αόριστον ο κόμβος στο Κεφαλόβρυσο ενώ οι αγρότες του Μεσολογγίου κλείνουν τη γέφυρα του ποταμού Ευήνου.
-Στη Βόρεια Ελλάδα είναι κλειστοί οι κόμβοι Μελισσίου, Μαυροβουνίου, Μεσημερίου, Αλυσίδας Βεγορίτιδας και Αψάλου και Γυψοχωρίου.
- Μπλόκα υπάρχουν επίσης στη σερβική γέφυρα στα Γιαννιτσά, στη Φθιώτιδα στον κόμβο του Μπράλου, στη Χαλκηδόνα, στον Νομό Πιερίας (στο Αιγινίο και την Κατερίνη), στον Νομό Δράμας (τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης), στον Νομό Κιλκίς, στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη.
-Στην Κρήτη παραμένουν τα μπλόκα στο Ηράκλειο και στα Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά.