Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

BINTEO - Η Μητέρα των Μαχών στην Αθήνα.- Πρώτοι οι αγρότες της Κρήτης στο λιμάνι του Πειραιά - Σε κλοιό το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης

Για το λιμάνι του Πειραιά ξεκίνησαν το ταξίδι τους από χθες το βράδυ αγρότες από τα Χανιά και το Ρέθυμνο προκειμένου να συμμετάσχουν στο σημερινό συλλαλητήριο της Αθήνας.

Οι αγρότες άρχισαν να συγκεντρώνονται σταδιακά από τις 6 το απόγευμα στο λιμάνι της Σούδας, από όπου και παρέλαβαν τα εισιτήρια τους για να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής.

Στο χώρο του λιμανιού ύψωσαν τρία πανό και φώναζαν συνθήματα ζητώντας να αποσυρθεί το σχέδιο που έχει παρουσιαστεί για το ασφαλιστικό.

Όπως δήλωσαν αγροτοσυνδικαλιστές, στην Αθήνα από τα Χανιά ταξιδεύουν περίπου 300 αγρότες. Στο πλοίο της γραμμής επιβιβάστηκε και ένα αγροτικό αυτοκίνητο το οποίο μεταφέρει αγροτικά προϊόντα.

Οι κρητικοί αγρότες πήραν στο κυνήγι διμοιρία των ΜΑΤΟι αγρότες από το μπλόκο του Κλαδισού μετά την αποβίβαση τους από το πλοίο θα κατευθυνθούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με αγρότες άλλων περιοχών της χώρας και μετά θα φθάσουν στην πλατεία Συντάγματος.
 
Οι αγρότες από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια αμέσως μετά τον κατάπλου του πλοίου έχουν ραντεβού με αγρότες από άλλα μπλόκα στο Σύνταγμα.


Αναχώρησαν χθες βράδυ με τα πλοία της γραμμής για τον Πειραιά προκειμένου στη συνέχεια να μεταβούν στην Αθήνα, οι αγρότες των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Ηράκλειο, τη Μεσαρά και άλλες περιοχές του νομού, καθώς και αγρότες από την Ιεράπετρα, τη Σητεία, τη Νεάπολη και το Οροπέδιο Λασιθίου κατευθύνθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Οι αγρότες, κατά τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστών τους φθάνουν περίπου τους 2000 που επιβιβάσθηκαν στα πλοία «Κύδων» της ΑΝΕΚ και «Κνωσός Παλάς» των Μινωικών Γραμμών, χωρίς τρακτέρ και αναχώρησαν στις 21:00 και 21:30 αντίστοιχα από το λιμάνι του Ηρακλείου. Μετά την άφιξή τους στον Πειραιά το πρωί της Παρασκευής, θα μεταβούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να διαμαρτυρηθούν και να πραγματοποιήσουν κατάληψη, όπως αναφέρουν, ενώ αργότερα θα κατευθυνθούν στο Σύνταγμα, προκειμένου να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να εκφράσουν δυναμικά την διαμαρτυρία τους για το ασφαλιστικό και φορολογικό, ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα, σημειώνοντας ακόμη πως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν αποσυρθεί το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό και δεν ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση. Παράλληλα αφήνουν ανοιχτό το θέμα της επιστροφής τους στο Ηράκλειο.

600 αγρότες με περισσότερα από 30-40 τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί στον Ισθμό. Στο σημείο υπάρχουν πούλμαν για να μεταφέρουν τους αγρότες στην Αθήνα σε περίπτωση που δεν τους επιτραπεί να φτάσουν με τα τρακτέρ τους ως το Σύνταγμα. Περιπολικά της Αστυνομίας βρίσκονται στα διόδια στο Καλαμάκι και κατά μήκος της παλιάς Εθνικής Οδού. Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ αλλά μάλλον θα είναι δύσκολο, αφού διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται ήδη στα διόδια της Ελευσίνας!

Παναιτωλοακαρνανική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών.
Μπλόκο Κεφαλόβρυσου Αιτωλικού.

Η Μητέρα των Μαχών στην Αθήνα.


Με το Παναγροτικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα  κορυφώνονται οι Αγροτικές Κινητοποιήσεις.
Μετά από 21 μέρες αγώνα στους δρόμους, πάνω από 2.000 Αιτωλοακαρνανίας αγρότες θα διαμαρτυρηθούμε, ενώνοντας την φωνή μας με την φωνή των συναδέλφων μας από όλη την Χώρα ενάντια στο καταστροφικό προσχέδιο για το Φορολογικό και το Ασφαλιστικό.


Ελπίζουμε η Κυβέρνηση να δεχτεί τα δίκαια αιτήματα μας και να ξεκινήσει από μηδενική βάση το διάλογο για μια αγροτική μεταρρύθμιση που θα φέρει την ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας από την κρίση.


Ανοικτός ο Κόμβος Κεφαλόβρυσου την Παρασκευή 12/02


Λόγω της συμμετοχής στο Παναγροτικό Συλλαλητήριο , ο δρόμος στο ύψος του Μπλόκου στον Κόμβο Κεφαλόβρυσου, θα δοθεί στην κυκλοφορία, γύρω στις 10:30 πμ., αμέσως μετά την αποχώρηση των αγροτών για την Αθήνα.Το μπλόκο της Νίκαιας

Μαζική αναμένεται να είναι η κάθοδος προς την Αθήνα αγροτών από την Λάρισα, οι οποίοι εντάσσονται στην δυναμική του μπλόκου της Νίκαιας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές υπολογίζεται ότι θα αναχωρήσουν περί τα 35 με 40 λεωφορεία ξεκινώντας από τις 9.30 το πρωί μέχρι και τις 12 το μεσημέρι από χωριά του νομού, ενώ επίσης θα μετακινηθούν προς Αθήνα και πολλά ΙΧ αυτοκίνητα.

Το ραντεβού έχει δοθεί στην Ομόνοια, όπου και θα υπάρξει προσυγκέντρωση, ώστε όλοι εν συνεχεία να πάνε στο Σύνταγμα, εκεί όπου προβλέπεται να στηθούν σκηνές και ειδικές κατασκευές που θα φιλοξενήσουν τους αγρότες, για το διήμερο.

Το μπλόκο των Τεμπών

Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας από την κυβέρνηση και τα κόμματα να πάρουν θέση επί των τεκμηριωμένων προτάσεων που κατέθεσαν για ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής και συγκεκριμένη πρόσκληση του πρωθυπουργού προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος.

Όπως έχουν από την αρχή ξεκαθαρίσει, πάντως, η έναρξη του διαλόγου αυτού δεν μπορεί να γίνει πριν την ολοκλήρωση των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Αθήνα.
 
Προτάσεις από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων

Με τις δικές τους προτάσεις, τις οποίες και θα αποστείλουν το Σάββατο στο γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, επιδιώκουν να ξεκινήσει διάλογος με την κυβέρνηση οι συντασσόμενοι με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, η οποία συνεδρίασε χθες Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου  στην Πέλλα, για περισσότερες από πέντε ώρες και η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη συνάντηση συμφώνησε με την κίνηση αυτή.

Ωστόσο, επειδή υπήρξαν και κάποιοι που εκδήλωσαν την επιθυμία να το συζητήσουν πρώτα με τους συμμετέχοντες στα μπλόκα που εκπροσωπούν, θα περιμένουν την οριστική τους απάντηση μέχρι το Σάββατο.

Επίσης, επιδιώκεται μέσω ευρέως καλέσματος στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε ολόκληρη την χώρα, να προστεθούν τυχόν αιτήματα που δεν συμπεριλαμβάνονται στις αρχικές προτάσεις, ώστε να πάνε στον διάλογο από κοινού όλοι οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα που βρίσκονται στο δρόμο για περισσότερες από 20 ημέρες.
 
Τριζωνικό σύστημα ελέγχου από την Αστυνομία

Εν τω μεταξύ σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Αστυνομία. Με τα έως τώρα δεδομένα το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνει δράσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ για την Αθήνα έχουν προγραμματιστεί τρεις ζώνες ελέγχου, ώστε να εμποδιστεί η πρόσβαση των τρακτέρ στο Σύνταγμα.

Η πρώτη ζώνη ελέγχου, είναι εκεί που υπάρχουν μπλόκα των αγροτών στην Αττική, δηλαδή στα διόδια Αφιδνών, στον κόμβο Μαρκοπούλου, στο Καλαμάκι, στον Μαραθώνα, στην Πάχη Μεγάρων, και στο 57ο χιλ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Η δεύτερη ζώνη της Αστυνομίας θα είναι περιμετρικά της Αθήνας (Σταυρός Αγίας Παρασκευής, Αττική Οδός, Χαλυβουργική κ.ά.) και στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η τελευταία στο κέντρο και συγκεκριμένα στις εισόδους που οδηγούν στο Σύνταγμα.