Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Τα τρακτέρ δεν είναι για να κλείνουν δρόμους, όμως όταν χρειαστεί ανατρέπουν νόμους

Του Χρήστου Κάμτση*
Βρισκόμαστε στο μπλόκο μας! Στη θέση μας ! Και από εδώ θέλω να πω ότι λόγω της συνέπειας στους αγώνες μας  και της ευθύνης απέναντι στα παιδιά μας, συντασσόμαστε με την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ των ΜΠΛΟΚΩΝ.

Η ανάγκη της επιβίωσης, μας επιβάλλει για μια ακόμη φορά να μην μείνουμε αμέτοχοι στο έγκλημα που σχεδίασαν, για το γκρέμισμα του ενός από τους δυο κύριους πυλώνες της οικονομίας μας (Τουρισμός, Αγροτιά). Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, παλεύουμε πλέον για την ύπαρξη μας ως αγρότες. Το διακύβευμα του αγώνα μας, δεν είναι μόνο το μέλλον του αγρότη, αλλά η επιβίωση του ελληνικού λαού.

Το φορολογικό και το ασφαλιστικό είναι δυο νομοσχέδια, τα οποία εκτός από τους αγρότες, ουσιαστικά σκοτώνουν και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ως κλάδος, εδώ και χρόνια, έχουμε προβλήματα που δεν δόθηκαν λύσεις. Ο στόχος ο δικός τους είναι ο μικρομεσαίος αγρότης και ο μικρομεσαίος επαγγελματίας.

Ως εκ τούτου διεκδικούμε:

- Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000€ προσαυξημένο με 5.000€ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλο-αγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%.

- Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές .

Μη δίνοντας  λύσεις, τα προηγούμενα χρόνια, σε σοβαρά προβλήματα, κάθε χρόνο προστίθενται και άλλα,  ΑΛΛΑ ΦΤΑΝΕΙ, ΩΣ ΕΔΩ!    

Και ένα τελευταίο, όπως το αναφέρουμε ως Υστερόγραφο στην ανακοίνωσή μας:  ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ.


*Ο Χρήστος Κάμτσης, ειναι  μέλος της Πανελλαδικής  Συντονιστική Επιτροπής Μπλόκων και επικεφαλής του Μπλόκου στον Κόμβο Γύψοχωρίου Πέλλας

pronews.gr/