Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Σε ποια σημεία αναμένεται να στήσουν οι αγρότες τα πρώτα μπλόκα


Στήνοντας δύο μπλόκα, το ένα στον Προμαχώνα και το άλλο στα Ν. Κερδύλια, φαίνεται να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι Σερραίοι αγρότες. Στην απόφαση αυτή κετέληξαν αγρότες της Μαυροθάλασσας και των γύρω κοινοτήτων των Δήμων Βισαλτίας και Αμφίπολης, αναλογιζόμενοι την μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από τις περιοχές τους προς τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα.
«Δεν πρόκειται για διασπαστική κίνηση, όπως επιχειρούν κάποιοι να το παρουσιάσουν, αλλά για λύση ανάγκης καθώς υπάρχει αδυναμία μετακίνησης, λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης » δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο αγρότης Γιάννης Μπάτζιος.

«Δεν είναι κακό να υπάρξουν και άλλα μπλόκα. Θα λειτουργήσουν ως μοχλοί πίεσης, όπως έγινε και κατά το παρελθόν» υποστήριξε στο ίδιο μήκος κύματος στην ΕΡΤ Σερρών και ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιώργος Κασάπογλου.

Στο μεταξύ αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των τρακτέρ που συγκεντρώνονται στις πλατείες των χωριών, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των δυνάμεών τους και θα οριστεί η ημερομηνία δημιουργίας των μπλόκων.

Την απόλυτη στήριξη των αγροτικών κινητοποιήσεων εξέφρασε στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Σωτήρης Κοτσαμπάς, τονίζοντας την ανάγκη υποστήριξης όλων των κοινωνικών φορέων της Π.Ε.Σερρών. «Αγρότης χωρίς λεφτά, αγορά χωρίς δουλειά» δήλωσε χαρακτηριστικά