Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Επαφές Θανάση Καββαδά με τον υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο για διευκολύνσεις στους ασφαλισμένους της Λευκάδας λόγω του σεισμού σε ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ

Το θέμα των οικονομικών διευκολύνσεων για τους ασφαλισμένους της Λευκάδας λόγω του σεισμού της 17ης Νοεμβρίου 2015, συζήτησε εκτεταμένα ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υφυπουργό Εργασίας κ. Τάσο Πετρόπουλο. 
Και οι δύο εξέφρασαν την πρόθεση τους να παρέχουν, λόγω της κατάστασης, διευκολύνσεις, ωστόσο όπως σημείωσαν έχουν προκύψει καθυστερήσεις, οι οποίες οφείλονται στο ότι  εκκρεμεί από τα αρμόδια υπουργεία η Κοινή Υπουργική Απόφαση (KYA), με την οποία θα κηρυχθεί σεισμόπληκτη η Λευκάδα.
Σημειώνεται ότι η ΚΥΑ πρέπει να έχει τις υπογραφές των  υπουργών Υποδομών, Οικονομίας και Οικονομικών.

Ο κ. Καββαδάς είχε επαφές και με τους τρεις υπουργούς, όπου ο υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης και ο υπουργός Οικονομίας κ. Σταθάκης, τον ενημέρωσαν ότι έχουν ήδη υπογράψει την απόφαση ενώ ο κ. Τσακαλώτος τον ενημέρωσε ότι άμεσα θα υπογράψει την ΚΥΑ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, όπως ορίζει ο νόμος, η ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας για τη ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών θα ισχύει για 6 μήνες από την ημέρα του σεισμού. Αυτό σημαίνει ότι θα ξεκινά από τις 17 Νοεμβρίου 2015 και θα εκπνέει τις 17 Μαίου 2016.

Πρόθεση του βουλευτή κ. Καββαδά είναι να καταθέσει τροπολογία στη Βουλή, η οποία θα προβλέπει την παράταση επιπλέον 3 μηνών,  έως τις 17 Αυγούστου του 2016,  για την καταβολή των εισφορών στα ασφαλιστικά Ταμεία, ώστε να διευκολυνθούν οι υπόχρεοι, καθώς οι καλοκαιρινοί μήνες είναι από τους πιο προσοδοφόρους σε όλες τις κατηγορίες επαγγελματιών.