Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Σε κλιμάκωση του αγώνα καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών- Κτηνοτρόφων – Αλιέων Ελλάδας

«Το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στα “εγκαίνια” της Agrotica 2016, τα οποία σωστά έγιναν για πρώτη φορά από αγρότες – κτηνοτρόφους – μελισσοκόμους – αλιείς – ανθοκόμους, όλου δηλαδή του κόσμου της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας, στεναχώρησαν τον εντεταλμένο υπουργό αλλά ικανοποίησαν τον απλό αγρότη, καθώς ακούστηκε η φωνή του στην πρωτεύουσα του Βορρά. στην καρδιά της Θεσσαλονίκης» αναφέρει μεταξύ άλλων η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών- Κτηνοτρόφων – Αλιέων Ελλάδας, η οποία καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα.
Συνεχίζοντας, αναφέρει επίσης, πως χιλιάδες αγρότες, από 73 μπλόκα που συμμετείχαν στον αποκλεισμό του χώρου, ενωμένοι άνοιξαν την “γιορτή” και δηλώνουν έτοιμοι απορώντας με τους χαρακτηρισμούς εκ μέρους του υπουργού ως “Προβοκάτορες και Ακροδεξιά Στοιχεία” κλιμακώνοντας τον αγώνα τους.

 Τέλος επισημαίνει πως εμμένει στις θέσεις της που αφορούν: την απόσυρση του σχεδίου της κυβέρνησης για διάλυση του ΟΓΑ και αυξήσεις στις ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές, την μείωση του κόστους παραγωγής και τον διάλογο σε μηδενική βάση.

Επίσης, καταλήγοντας δηλώνει πως περιμένει από τον πρωθυπουργό να αποσύρει τα εξοντωτικά σχέδια, καθώς και την δέσμευση όλων των πολιτικών κομμάτων να μην ψηφίσουν αυτά τα μέτρα.

Σημειώνεται πως στην Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών- Κτηνοτρόφων – Αλιέων Ελλάδας συμμετέχουν: ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), η Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτοκτηνοτρόφων, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, η Πανελλήνια Ένωση Πλοιοκτητών Παράκτιων Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών και Αγροτικών Θεμάτων, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.), ο ΟΕΒ ΕΛΛΑΔΑΣ, η Επιτροπή Αγώνα Αγροκτηνοτρόφων Λάρισας, το Συντονιστικό Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, το Συντονιστικό Δυτικής Μακεδονίας και το Συντονιστικό Αγροκτηνοτρόφων Ρόδου.