Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Ζαρέντης Γιώργος - Η οικονομική κρίση μπήκε στη ζωή μας πολύ απότομα, μπήκε ξαφνικά, μας βρήκε εντελώς απροετοίμαστους

Η οικονομική κρίση μπήκε στη ζωή μας πολύ απότομα, μπήκε ξαφνικά, μας βρήκε εντελώς απροετοίμαστους ως πολίτες και γι' αυτό το λόγο έδρασε και πολύ "σοκαριστικά".
Αδυνάτισε τα αντανακλαστικά μας ως άτομα και ως κοινωνία ( με τη ουσιαστική συμμετοχή των ΜΜΕ) και αποδεχόμασταν αδιαμαρτύρητα - σχεδόν- τα πάντα. Με μόνη δικαιολογία και ελπίδα ότι, κρίση είναι θα περάσει. 
Η κρίση όχι μόνο δεν πέρασε αλλά ανδρώθηκε και γιγαντώθηκε μετακινούμενη απ' την οικονομικό πεδίο στο Ανθρωπιστικό.
Η κρίση στην Ελλάδα δεν είναι οικονομική πια, είναι καθαρά Ανθρωπιστική και έτσι πρέπει να αναγνωσθεί για να αντιμετωπιστεί.
Η απομόνωση απ' τα ΜΜΕ των καθημερινά επαναλαμβανόμενων δυσάρεστων γεγονότων με σκοπό τη μεταφορά της σκέψης στην ατυχία και στο μεμονωμένο γεγονός προσέφερε και προσφέρει κακές υπηρεσίες στη λύση του προβλήματος. Δεν είναι τυχαίο συμβάν ο αριθμός των ανέργων, δεν είναι τυχαίο συμβάν ο αριθμός των αστέγων, δεν είναι τυχαίο συμβάν ο αριθμός των αυτοκτονιών, είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής εξαθλίωσης. Είναι το αποτέλεσμα της κρίσης.
Ας αφήσουμε λοιπόν τους αριθμούς και ας ασχοληθούμε με τους ανθρώπους!!!
Και αυτό ας το κάνουμε κι εμείς, οι πολίτες. Μπορούμε να εμπλακούμε σε συλλογικές δράσεις πέρα απ' όρια της οικογένειας και μερικών φίλων. Έχουμε ανάγκη από θετικά συναισθήματα, θέλουμε να νοιώσουμε ότι δεν είμαστε μόνοι, πρέπει να ξεφύγουμε απ' τον ασφυκτικό κλοιό της θλίψης, της απομόνωσης και της αδράνειας.
ΣΥΛΛΟΓΙΚΆ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΚΑΤΆΘΛΙΨΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΝΘΛΙΒΕΙ...