Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Πάνω από 5.000 επισκέπτες τις τρεις πρώτες ημέρες λειτουργίας του «Παραμυθένιου Κάστρου» Άρτας!

-         
Ανοιχτό καθημερινά από 11 π.μ.-10 μ.μ.  με πλήθος δράσεων. ΔΩΡΕΑΝ είσοδος Χριστούγεννα, παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς
Με ιδιαίτερη δυναμική ξεκίνησε τη λειτουργία του το «Παραμυθένιο Κάστρο Χριστουγέννων» της Άρτας, καθώς την εκδήλωση των εγκαινίων το βράδυ της Παρασκευής, ακολούθησε ένα Σαββατοκύριακο με αθρόα προσέλευση κόσμου, η οποία ξεπέρασε τις 5.000, τόσο από την Άρτα, όσο και από άλλες περιοχές.
Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας Βαρβάρα Παπαδοπούλου, μαζί με μέλη της Επιτροπής Αγώνα για το Άνοιγμα του Κάστρου, σε μια κίνηση που σηματοδοτούσε, όχι μόνο τα εγκαίνια του Χριστουγεννιάτικου χωριού, που για πρώτη φορά διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων, αλλά και το άνοιγμα του Κάστρου στο ευρύ κοινό μετά από 24 χρόνια! Την εκδήλωση παρουσίασε ο γνωστός ηθοποιός και συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας, με καταγωγή από την Άρτα, ενώ μουσική έπαιξαν η Φιλαρμονική του Μ/Φ Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ», η Ευρωπαϊκή Χορωδία και το Σύνολο Φλάουτων του Μουσικού Σχολείου Άρτας, καθώς και ο Νίκος Σιακούφης με τους φίλους του.
Πολύ ιδιαίτερη ημέρα για την Άρτα χαρακτήρισε τη χθεσινή ο κ. Χρήστος Τσιρογιάννης στο χαιρετισμό του, κηρύττοντας την έναρξη του «Παραμυθένιου Κάστρου». Και συνέχισε: «Στόχος μας είναι να χαρίσουμε λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς στους συμπολίτες μας αλλά και στους επισκέπτες μας, να τονώσουμε την τοπική οικονομία, αλλά και να βάλουμε τις βάσεις, ώστε να κάνουμε την Άρτα Χριστουγεννιάτικο προορισμό». Επεσήμανε, ακόμη, τη σημασία του γεγονότος ότι το Κάστρο ανοίγει για το ευρύ  κοινό μετά από 24 χρόνια, ενώ ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν για να μεταμορφωθεί ο χώρος σε ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι! Ιδιαίτερα ευχαρίστησε το Υπουργείο Πολιτισμού, την Προϊσταμένη και το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας, η οποία από το 2011 έως το 2015, μέσα από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, υλοποίησε το έργο αποκατάστασης, συντήρησης και ανάδειξης του Κάστρου. Με την ολοκλήρωσή του έχει συντηρηθεί και διασωθεί ένα σημαντικό μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς της Άρτας και γενικότερα της Ηπείρου. 

Υπενθυμίζεται, ότι το «Παραμυθένιο Κάστρο Χριστουγέννων» Άρτας θα λειτουργεί έως και τις 6 Ιανουαρίου από τις 11 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Όσοι το επισκεφθούν θα έχουν τη δυνατότητα να δουν ΔΩΡΕΑΝ ένα πρωτόγνωρο θέαμα, με πλήθος εικαστικών δρώμενων, εργαστήρια για τα μικρά παιδιά, μουσικές και καλλιτεχνικές παραστάσεις, το σπίτι του Αη Βασίλη και το Ταχυδρομείο, όπου κάθε παιδί θα μπορεί να στείλει το γράμμα του στον Άη Βασίλη.
Το αναλυτικό πρόγραμμα βρίσκεται ήδη αναρτημένο στην ιστοσελίδα του «Παραμυθένιου Κάστρου», www.paramytheniokastro.gr, ενώ θα ανακοινώνεται καθημερινά από την επίσημη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook.
Υπενθυμίζεται, ότι όσα σχολεία προγραμματίσουν πρωινές εκδρομές έως και την Τετάρτη, που κλείνουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων, η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ, ενώ όσοι είναι γραμμένοι στα Μητρώα του Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Αρταίων θα μπορούν να προσέρχονται ΔΩΡΕΑΝ στο Κάστρο.

Η είσοδος θα είναι ΔΩΡΕΑΝ την ημέρα των Χριστουγέννων, το βράδυ της παραμονής, όπου θα υπάρχει συναυλία με τον γνωστό τραγουδιστή Γιάννη Σαββιδάκη, καθώς και ανήμερα Πρωτοχρονιάς για το καλωσόρισμα του νέου έτους. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης η μετακίνηση από και προς το Κάστρο θα γίνεται ΔΩΡΕΑΝ και με το «Τρενάκι του Κάστρου», που ξεκινά από την πλατεία στον Άγιο Δημήτριο και θα διασχίζει την Σκουφά και άλλες κεντρικές οδούς της πόλης για να καταλήξει στο Κάστρο.