Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Καιρός: Πέφτει 10 με 12 βαθμούς ο υδράργυρος – Καλοκαιρία ξανά... την Άνοιξη!

Το σκηνικό του καιρού, πάντως, αλλάζει δραματικά από την Τετάρτη (30.12.2015) και κυρίως από την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, εξαιτίας της ψυχρής εισβολής που έρχεται από τη Ρωσία και θα επηρεάσει την ανατολική, κεντρική και βόρεια χώρα, με βροχές, χιονόνερο και χιόνια όχι μόνο στα βουνά αλλά και σε πεδινές περιοχές στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.
Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η μεγάλη, απότομη πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, ο υδράρυγος θα κάνει... βουτιά 10 με 12 βαθμούς σε σχέση με τις θερμοκρασίες που είχαμε μέχρι τώρα, που σημαίνει πως από τους 17 με 19 βαθμούς θα πέσει στους 7 με 8! Στο Αιγαίο, οι βοριάδες αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα, αφού η έντασή τους θα φτάσει με 7 με 8 μποφόρ!
Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού αναμένεται στις 2-3 Ιανουαρίου, όταν τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν. Αλλά τις μέρες που θα ακολουθήσουν αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, αυτή τη φορά με περισσότερες βροχές και από τα δυτικά. Όσο για το πότε θα ξαναδούμε... ανοιξιάτικη μέρα; Από την Άνοιξη! Ο χειμώνας άργησε αλλά ήρθε για να μείνει τελικά!

newsit.gr