Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Δριμύτερη και δυναμική Επιστρέφει η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη»

Δριμύτερη, δυναμική και γεμάτη προοπτικές συνεργασιών και συμφωνιών για τους εκθέτες επιστρέφει η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2015», που θα διοργανωθεί από τις 20 έως τις 22 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΔΕΚΑΜΑΘ) στη ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής.
Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, η φετινή διοργάνωση, υπό την οργανωτική ευθύνη της ΔΕΘ-Helexpo και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο στήριξης της ελληνικής παραγωγής και προβολής των επιχειρήσεων που θα την εμπιστευτούν με τη συμμετοχή τους. Φορέας ανάπτυξης και προαγωγής των τοπικών προϊόντων και των περιφερειακών επιχειρηματικών δράσεων η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη» δίνει το «παρών» επί 23 χρόνια, στηρίζοντας το πλούσιο επιχειρηματικό δυναμικό της περιοχής.
Η 23η διοργάνωση σχεδιάστηκε με τρόπο που θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα της συμμετοχής σας και θα προσδώσει απτά επιχειρηματικά οφέλη. Για τον σκοπό αυτό και με συνοδοιπόρο-συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σας καλεί να συμμετάσχετε στην Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2015». 
Η διοργάνωση θα αποτελέσει και αυτή τη φορά μια αξιόπιστη επιλογή για τις επιχειρήσεις που θέλουν να προβάλουν τα προϊόντα τους εν μέσω κρίσης, αξιοποιώντας την εκθεσιακή τεχνογνωσία και εμπειρία της ΔΕΘ-Helexpo. Αρωγός στο πλευρό των επιχειρήσεων, ο εθνικός εκθεσιακός φορέας, κατεξοχήν φορέας εξωστρέφειας, θα διασφαλίσει για αυτές την ανάπτυξη επωφελών δράσεων και δημιουργικών επιχειρηματικών επαφών. Παράλληλα ο χαρακτήρας της διοργάνωσης ως γενικής έκθεσης δίνει τη δυνατότητα και στους καταναλωτές να βρουν πεδία ενδιαφέροντος σε αυτή.
Βασικός στόχος της έκθεσης είναι η ενημέρωση των διαφορετικών κατηγοριών κοινού (καταναλωτών και επιχειρήσεων) για τα προϊόντα της ευρύτερης περιοχής, η αμφίδρομη και διαδραστική πληροφόρηση για τις σύγχρονες εξελίξεις και τις καινοτομικές μεθόδους οργάνωσης και διαχείρισης της παραγωγής, τυποποίησης προϊόντων, κλπ. η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών, η ανταλλαγή απόψεων για τις τάσεις εξέλιξης των δυναμικών κλάδων της τοπικής οικονομίας και τις εκτιμήσεις προσανατολισμού της παραγωγής και η ενίσχυση της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων γενικά και των τοπικών παραγωγών ειδικότερα.
Καινοτομία της φετινής διοργάνωσης θα είναι το Σαλόνι-αφιέρωμα για τα ελληνικά ποτά, που θα φιλοξενηθεί στους χώρους της, με σκοπό την προώθηση, καταγραφή και ανάδειξη τους, καθώς και τη βελτίωση της εμπορευσιμότητάς τους, με παράλληλη παρουσίαση τοπικών επιχειρήσεων που προσφέρουν ντόπια προϊόντα στον κλάδο του ποτού.
Το εν λόγω αφιέρωμα στοχεύει στην ακόμη μεγαλύτερη εξωστρέφεια και προβολή των ντόπιων ποτών,  όπως και στην ανάδειξη της υψηλής ποιότητας που μπορούν να προσφέρουν, ανταγωνιζόμενα επάξια τα εισαγόμενα προϊόντα του κλάδου. Και το «μενού» όμως των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης θα είναι ιδιαίτερα πλούσιο, με γευσιγνωσίες ποτών και τοπικών παραδοσιακών εδεσμάτων, μεταξύ άλλων.