Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Φώφη Γεννηματά - Είμαστε η Κεντροαριστερά της λογικής

Σε λίγες μέρες οι Έλληνες καλούνται για άλλη μια φορά στις κάλπες για να αποφασίσουν για την κυβέρνηση. Για τέταρτη φορά μέσα σε τρία χρόνια! Για τέταρτη φορά με ψεύτικα διλήμματα. Το 2012 η χώρα σύρθηκε δύο φορές σε εκλογές μέσα σε σαράντα μέρες από την «αντιμνημονιακή», τότε, Νέα Δημοκρατία. Και το 2015, άλλες δύο φορές από τον ΣΥΡΙΖΑ. Tο Γενάρη όταν έριξε την τότε κυβέρνηση και τώρα που παραιτήθηκαν από τα εσωκομματικά τους προβλήματα.
Η νέα αφήγηση παραπλάνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μύθος της αυτοδυναμίαςγια να μπορέσει δήθεν απρόσκοπτα μέσω «παράλληλου» δικού του προγράμματος να κάνει όσα ο ίδιος δεσμεύτηκε με το τρίτο μνημόνιο ότι δεν θα κάνει!
Και από την άλλη, η ΝΔ μοιάζει να μην έχει καταλάβει τίποτα από όσα συνέβησαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Ενώ προβάλλει τη λογική των συνεργασιών, τις αποτρέπει πολώνοντας το κλίμα. Μπροστά σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου, που υποβιβάζει το επίπεδο του προεκλογικού αγώνα με τις κοκορομαχίες και δηλητηριάζει την ατμόσφαιρα με τις λασπομαχίες, η Δημοκρατική Συμπαράταξη κρατάει σοβαρή και υπεύθυνη στάση. Είμαστε η συνεπής και προσγειωμένη πολιτική δύναμη. Είμαστε η κεντροαριστερά της λογικής.

Σε αυτή τη χώρα, που έφτασε στο χείλος του γκρεμού είναι επιτέλους αναγκαιότητα η συνεννόηση. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να στρέφουμε την προσοχή μακριά από τα πραγματικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε την επομένη των εκλογών. Γι' αυτό και δεν τους ακολουθούμε στον κατήφορο της ανευθυνότητας. Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη δίνει σήμερα τον τόνο του ήθους και της αξιοπρέπειας απέναντι σε όλους αυτούς που τόλμησαν να μας πουν δοσίλογους και προδότες. Αποτελούμε την ψύχραιμη φωνή στον προεκλογικό αγώνα και ζητάμε τη δύναμη να είμαστε ο εγγυητής και ο καταλύτης την επόμενη των εκλογών προκειμένου να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας- τετραετίας με βάση μια προγραμματική συμφωνία.
Ζητάμε τη δύναμη από τη δύναμη της κοινωνίας, από τον απλό Έλληνα πολίτη, αυτόν που εκφράζουμε, τον άνθρωπο του μόχθου, τον μικρομεσαίο, τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο, τον αγρότη, τον άνεργο, τη νέα γενιά.
Στεκόμαστε και πάλι με ευθύνη μπροστά στους πολίτες, τους κοιτάμε στα μάτια και ζητάμε την ψήφο τους γιατί είμαστε οι μόνοι που δεν τους είπαμε ψέματα στα δύσκολα χρόνια της κρίσης. Ό,τι είπαμε έγινε και ό,τι πούμε θα γίνει. 
Έχουμε την εμπειρία, έχουμε τη γνώση και έχουμε τους ανθρώπους που χρειάζονται για να δώσουμε νέα ώθηση στον τόπο.
Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί το νέο κοινωνικό κράτος που απαιτείται για να ανακουφιστούν οι Έλληνες, αλλά και την ανάπτυξη μαζί με τον ιδιωτικό τομέα, για να δημιουργηθούν δουλειές.
Εμείς μπορούμε να φθάσουμε σε μια Εθνική Κοινωνική Συμφωνία μαζί με τις παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου και να εγγυηθούμε την ομαλή πορεία της χώρας μέσα στο ευρώ, να κάνουμε πράξη τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, να πετύχουμε την αναδιάρθρωση και απομείωση του δημόσιου χρέους, να επαναδιαπραγματευθούμε και να βελτιώσουμε τις πιο αρνητικές πτυχές του Μνημονίου.
Γι' αυτό το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να αναδειχθεί στον τρίτο ισχυρό πόλο από αυτές τις εκλογές. Κι αυτό θα γίνει. Είμαστε η χρήσιμη και κρίσιμη, ήρεμη δύναμη που στις 20 Σεπτεμβρίου θα αποτελέσει τη μεγάλη έκπληξη της κάλπης.