Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος μετά την ολοκλήρωση της Συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το ΠΑΣΟΚ μέσα από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου πολλαπλασίασε τις δυνάμεις του σε όλη την Ελλάδα με 50.979 περισσότερους ψηφοφόρους αυξάνοντας το ποσοστό του από 4,68% σε 6,28%. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα έχασαν σημαντικό μέρος της εκλογικής τους δύναμης. Το αποτέλεσμα αυτό μας αφυπνίζει ακόμη περισσότερο, γιατί είναι μια ηχηρή απόδειξη ότι υπάρχουν ευήκοα ώτα γύρω μας, που περιμένουν έναν νέο προοδευτικό λόγο συνεπή ως προς τις πραγματικές δυνατότητες της Ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.
Η μάχη τώρα αρχίζει. Προχωράμε τη δημοκρατική ανασυγκρότηση του κεντροαριστερού χώρου μέσα από τη συνεργασία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Βουλή με το Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο της Συμπαράταξης και βεβαίως με τα Περιφερειακά Συντονιστικά Συμβούλια στις 13 Περιφέρεις, που θα συγκροτηθούν με τη συμμετοχή και αναλογική εκπροσώπηση όλων των κομμάτων και κινήσεων.
Στόχος μας η επίτευξη μιας Εθνικής Κοινωνικής Συμφωνίας για:


-        τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου Εθνικού Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης με Ανάπτυξη και Απασχόληση,
-        την προώθηση ριζικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος, τη Δημόσια Διοίκηση, τη Δικαιοσύνη και τη λειτουργία της Αγοράς,
-        τη συγκρότηση ενός νέου σταθερού και κοινωνικά δίκαιου φορολογικού συστήματος,
-        την χάραξη νέων πολιτικών με σκοπό την αναβάθμιση του ΕΣΥ, του εκπαιδευτικού και ασφαλιστικού συστήματος και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και
-        μια καθολική αλλαγή στο πολιτικό σύστημα που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια και θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία του.

Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε συνεπείς στις προεκλογικές μας εξαγγελίες και δεν θα δεχθούμε τα πέντε υφεσιακά και άδικα μέτρα του 3ου Μνημονίου.
Θα πούμε ένα μεγάλο:
-        ΟΧΙ στις ελεύθερες ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.
-        ΟΧΙ στις συντάξεις πείνας και αναξιοπρέπειας.
-        ΟΧΙ στην εξοντωτική φορολόγηση των αγροτών.
-        ΟΧΙ στην επιβολή ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση.
-        ΟΧΙ στην ανασφάλεια δανειοληπτών και επιχειρήσεων, ιδιαίτερα όσον αφορά στους πλειστηριασμούς της Α’ κατοικίας.


Εμείς θα φέρουμε το νέο στην πολιτική ζωή του τόπου μέσα από την καθημερινή μας στάση απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της χώρας, μέσα από προτάσεις και ρεαλιστικές λύσεις.»