Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Συνάντηση με Μελά ζητά η ΠΑΣΕΓΕΣ για χρέη Συνεταιριστικών Οργανώσεων

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μελά, ζήτησε για αύριο Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, η ΠΑΣΕΓΕΣ προκειμένου να συζητήσουν το σοβαρό θέμα που ανακίνησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός κ. Αποστόλου, για την ανάκτηση παράνομων κρατικών ενισχύσεων του νόμου 2008/1992 που αφορά χρέη Συνεταιριστικών Οργανώσεων της περιόδου 1982 μέχρι και 1989 αλλά και των περιόδων 1992 και 1994, που ανελήφθησαν και ρυθμίστηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο.
Κατά την άποψη της ΠΑΣΕΓΕΣ το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό, αφορά 119 Συνεταιριστικές Οργανώσεις και πρέπει να ανασταλεί κάθε διαδικασία σύνταξης χρηματικού καταλόγου και αποστολής της στις ΔΟΥ από την Διεύθυνση Οικονομικών Ελέγχων του υπουργείου, μέχρι λήψη απόφασης, για αντιμετώπιση του θέματος, από την νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου που θα προκύψει από τις εκλογές.
Κυβερνητικές αποφάσεις εκείνης της περιόδου που συμπεριελήφθησαν σε διατάξεις νόμων στόχευαν στην εξυγίανση του χαρτοφυλακίου της τότε ΑΤΕ και αστοχίες Υπουργών Γεωργίας εκείνης της περιόδου που δεν φρόντισαν να νομιμοποιήσουν τις ρυθμίσεις χρεών με αποφάσεις του Συμβουλίου Υπουργών της Ε.Ε. (όπως έκανε ο κ. Ανωμερίτης με τη ρύθμιση του κ. Τζουμάκα), δε μπορεί να βαρύνουν τους Συνεταιρισμούς και να τους απειλούν με αφανισμό 30 χρόνια μετά.