Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Καβουρόπετρες Χαλκιδική - Διέλυσε γυμνός τη γοργόνα του επειδή τού επιβλήθηκε πρόστιμο για παράνομη κατασκήνωση

Τα γλυπτά μου ήταν η μεγαλύτερη διαφήμιση για την περιοχή και αυτοί επέμειναν στο πρόστιμο, λέει στη Voria.gr ο Διονύσιος Καρυπίδης

Επίθεση στον δήμαρχο Σιθωνίας Γιάννη Τζίτζιο εξαπολύει με δηλώσεις του στη Voria.gr ο δημιουργός της πετρωμένης γοργόνας στις Καβουρότρυπες, Διονύσιος Καρυπίδης, που κατέστρεψε το έργο του επειδή τού επιβλήθηκε πρόστιμο για παράνομη κατασκήνωση (δείτε εδώ).
«Προχώρησα σε αυτήν την πράξη γιατί δεν άντεχα άλλο την κοροϊδία. Τα γλυπτά μου στις Καβουρότρυπες ήταν σε κάθε τουριστικό οδηγό της Σιθωνίας αλλά και στους περισσότερους της Χαλκιδικής. Με άλλα λόγια, είμαι ο μεγαλύτερος διαφημιστής της περιοχής τους. Αλλά αυτοί επέμεναν στο πρόστιμο. Αφού λοιπόν επέμεναν, αποφάσισα να καταστρέψω το γλυπτό διότι και η κοροϊδία έχει και τα όρια της», λέει ο κ. Καρυπίδης.

Απαντώντας στα όσα είπε χθες στη Voria.gr ο δήμαρχος Σιθωνίας, ότι η διαγραφή του προστίμου ήταν παράνομη και ότι ο ίδιος, μαζί με άλλα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ήταν διατεθειμένοι να καλύψουν με προσωπικά τους έξοδα, ως ιδιώτες το πρόστιμο, ο κ. Καρυπίδης σημειώνει: «Αυτά είναι παραμύθια. Δύο μέρες πριν επισκέφθηκα το δημαρχείο και μου επανέλαβαν ότι ο δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Όπως βλέπετε, ο δήμος ασχολείται μαζί μου μόνο τώρα που το θέμα έλαβε δημοσιότητα. Εδώ ξεπουλάνε λιμάνια, αεροδρόμια, ακίνητα και δεν μπορούν να διευθετήσουν δύο πρόστιμα 530 ευρώ; Οι ελευθεροκαμπίτες τους πείραξαν; Το θέμα δεν είναι τα χρήματα, αλλά το ότι προσέβαλαν την προσωπικότητά μου. Με αγνόησαν επανειλημμένα και αδιαφορούσαν επιδεικτικά για το ζήτημα, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μου», τονίζει με αγανάκτηση ο κ. Καρυπίδης, ο οποίος κατέστρεψε και τα άλλα, μικρότερα αγάλματα που φιλοτέχνησε στις Καβουρότρυπες, εκτός από τον δεκαεξάκτινο ήλιο της Βεργίνας, που, όπως λέει, τον άφησε άθικτο για εθνικούς λόγους.

Τι δηλώνει o δήμαρχος Σιθωνίας για το απίστευτο περιστατικό με τον δημιουργό της γοργόνας στις Καβουρότρυπες, που κατέστρεψε το έργο του.

Αναρμοδιότητα σε σχέση με την επιβολή του προστίμου που οδήγησε τον δημιουργό της πετρωμένης γοργόνας στις Καβουρότρυπες Χαλκιδικής, Διονύσιο Καρυπίδη, να καταστρέψει το έργο του(δείτε αναλυτικά εδώ), δηλώνει ο δήμαρχος Σιθωνίας Γιάννης Τζίτζιος.
Μάλιστα, όπως λέει στη Voria.gr o κ. Τζίτζιος, το πρόστιμο των 531 ευρώ δεν επιβλήθηκε για «καταστροφή του φυσικού τοπίου» από την κατασκευή της γοργόνας ούτε από τις υπηρεσίες του δήμου, αλλά από την τουριστική αστυνομία πριν 3-4 χρόνια, για παράνομη κατασκήνωση στις Καβουρότρυπες.
«Το πρόστιμο δεν βεβαιώθηκε από τον δήμο, αλλά επειδή η παράβαση, που αφορούσε το παράνομο κάμπινγκ και όχι την κατασκευή της γοργόνας, έγινε στην περιοχή μας ήμασταν υποχρεωμένοι να ζητήσουμε την είσπραξή του. Μόλις λάβαμε την επιστολή του κ. Καρυπίδη αναζητήσαμε κάθε δυνατή νομική διαδικασία είτε για τη διαγραφή του προστίμου είτε για την πληρωμή του από πόρους του δήμου. Ωστόσο, διαπιστώσαμε κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο. Έτσι, μετά από πρόταση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου,  αποφασίσαμε το πρόστιμο να πληρωθεί από δικά μας χρήματα, ως ιδιωτών και όχι από χρήματα του δήμου. Δυστυχώς, λόγω κακής συνεννόησης δεν προλάβαμε να διευθετήσουμε το θέμα», σημειώνει ο δήμαρχος.
Όπως εξηγεί ο ίδιος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είχε ενημερώσει άτυπα τον κ. Καρυπίδη για την πρόθεση διευθέτησης του ζητήματος. «Εάν είχε έρθει από την πρώτη στιγμή στον δήμο και μας εξηγούσε κατ' ιδίαν την κατάσταση, το ζήτημα θα είχε λυθεί», συμπληρώνει.
Ο κ. Καρυπίδης είχε στείλει μία επιστολή στον δήμο τον Μάρτιο του 2014 προειδοποιώντας ότι αν δεν εξαλειφθεί το πρόστιμο θα προχωρήσει στην καταστροφή του έργου και ακόμα μία, όπως ενημερώνει ο κ. Τζίτζιος, πριν από 15 μέρες.


voria.gr