Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Βάκης Τσιομπανίδης πρόεδρος ακκελ - Ζητάμε την ίδια αντιμετώπιση με τους Ευρωπαίους συναδέλφους μας

Συνάδελφοι συναδέλφισσες έχουμε μπροστά μια πρωτοφανής εξαπάτηση του Ελληνικού λαού, έχουμε μπροστά μας την προσπάθεια εξαθλίωσης του πιο παραγωγικού κλάδου της χώρας, αυτόν του πρωτογενούς τομέα,την λοκομοτίβα που μπορούσε να μας βγάλει απο την κρίση...

Οι πρόθυμοι νεομνημονιακοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνουν γη και ύδωρ στις πλούσιες βόρειες χώρες των δανειστών μας στα πλαίσια μιας παράδοσης ανεύ όρων, χαρίζουν τον πρωτογενή μας τομέα,θυσιάζουν τους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής σε μια ανθρωποθυσία με μοναδικούς ωφελημένους τις χώρες του βορρά.
Εθνική μειοδοσία και έγκλημα η εσκεμμένη καταστροφή όλων των πλουτοπαραγωγικών κλάδων της πολύπαθης πατρίδας μας. 


Δεν μπορούσαμε να ανταγωνιστούμε τους υπόλοιπους Ευρωπαίους όλα αυτά τα χρόνια γιατί είχαμε τον υψηλότερο ΦΠΑ 13% όταν ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός είναι 4-7%, επίσης το κόστος ενέργειας (πετρέλαιο και ηλεκτρικό) ήταν το ακριβότερο της ευρωπαϊκής ένωσης. Σήμερα η νεομνημονιακή κυβέρνηση αυξάνει τον ΦΠΑ στο 23%, μας φορολογεί με σαφέστατη παραβίαση του αρ.4 του συντάγματος αρχικά με 20% σε λίγους μήνες 23%,26% και στο τέλος 29%. Φορολογεί παραβιάζοντας την ευρωπαϊκή νομοθεσία τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, Αυξάνει κατά 3,5% τις ασφαλιστικές εισφορές και επιβάλει μάλιστα προκαταβολή φόρου για χρήματα που δεν εισπράξαμε, όλα αυτά μαζί με την εδώ και 4 χρόνια στάση πληρωμών που εσκεμμένα επιβλήθηκε σε αγρότες και κτηνοτρόφους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τον αγροτικό κόσμο σε βέβαιο θάνατο.

Δεν θα το αφήσουμε έτσι, πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης μας, το κατάπτυστο αυτό φορολογικό αποτελεί για εμάς αιτία πολέμου. Ο κόσμος του ΑΚΚΕΛ μαζί με τα συνδικαλιστικά μας όργανα θεωρούμε ανεπιθύμητους και δοσίλογους όλους τους βουλευτές που θα ψηφίσουν την θανατική μας καταδίκη που συνεπάγεται με εθνική μειοδοσία. Θα μας βρει η κυβέρνηση μπροστά της με τις πιο δυναμικές κινητοποιήσεις όλων των εποχών. Δεν θα μείνει τελωνείο ανοιχτό και η Ελλάδα θα κοπεί στα 5. Δεν πάει άλλο το μαχαίρι ξεπέρασε το κόκκαλο, έχουμε πόλεμο και ο αγροτικός κόσμος ξέρει να πολεμάει.

Το ΑΚΚΕΛ δεν είναι συνδικαλιστικό κίνημα, το πρώτο τρακτέρ όμως που θα βγει στον δρόμο θα είναι του προέδρου και θα στηρίξουμε τον αγώνα για την επιβίωση μας μέχρι τελικής πτώσης.Δεν ζητάμε όλα τα λεφτά όλα τα κιλά....Ζητάμε την ίδια αντιμετώπιση με τους Ευρωπαίους συναδέλφους μας.