Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

ΒΙΝΤΕΟ - Με πυροσβεστήρες προσπαθούν να "διαλύσουν" τους μετανάστες στην Κω!

Οι μετανάστες έκλεισαν την Βασ.Γεωργίου – Κυκλοφοριακό ΧΑΟΣ –Απαιτούν να αναχωρήσουν άμεσα - Α.Κυδωνάκης:" το αστυνομικό τμήμα από σήμερα τελεί υπο κατάληψη από την Εν. Aστ. Yπ.Δωδ/νήσου ..."


Εκατοντάδες μετανάστες μαζεύτηκαν στο Παλιό Στάδιο Ανταγόρας για την απαραίτητη διεκπεραίωση εγγράφων. Γρήγορα δημιουργήθηκε ένταση αφού οι μετανάστες έγιναν πολλές εκατοντάδες για να εξυπηρετηθούν απο το αρμόδιο κλιμάκιο.
Οι εκατοντάδες μετανάστες διαδήλωσαν και έκλεισαν την Βασιλέως Γεωργίου φωνάζοντας ότι θέλουν να φύγουν.
Δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό χάος.


Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες με την κατάκτηση που επικρατεί στην περιοχή τους.
Στο σημείο ήταν και ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Δήμου Κω Σ.Μαραγκός και Αστυνομικές δυνάμεις που όλοι μαζί κάνουν ότι μπορούν και καταβάλουν ηρωικές προσπάθειες παρά τον μικρό αριθμό τους,
Ο κ.Κυδωνάκης μας δήλωσε ότι: « Δυστυχώς η κατάσταση όπως όλοι βλέπετε είναι έκρυθμη αυτή τη στιγμή , ήρθε ένα κλιμάκιο από την Αθήνα με 12 συναδέλφους από το γραφείο αλλοδαπών Αττικής για να γίνει γρηγορότερη η ταυτοποίηση ώστε μέχρι την Πέμπτη να μπορέσουμε να διώξουμε τέσσερις χιλιάδες άτομα και να αποσυμφορηθεί

λίγο η κατάσταση αλλά δεν τηρείται η σειρά προτεραιότητας ο ένας δυστυχώς προσπαθεί να πάρει τη σειρά του άλλου με αποτέλεσμα να γίνει συμπλοκή να επιτεθούν στους συναδέλφους οι οποίοι ήταν μέσα στο χώρο στο γραφείο που τους εξυπηρετούσε να εγκλωβιστούν και να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα , έκαναν ζημιές στα διπλανά γραφεία τα οποία λειτουργούσαν με αποτέλεσμα να ξηλώσουν κάγκελα ...και ότι υπήρχε στα διπλανά γραφεία ,τελευταία στιγμή καταφέραμε να απεγκλωβίσουμε τους συναδέλφους και να τους μεταφέρουμε στο αστυνομικό τμήμα όπου στη συνέχεια μας ακλούθησαν και ήρθαν και στο αστυνομικό τμήμα και απέκλεισαν το αστυνομικό τμήμα , έγινε τονίζει χρήση ήπια με πυροσβεστήρες να τους απωθήσουμε ....τελικά μετά από μεγάλη προσπάθεια μπορέσαμε να τους απωθήσουμε και αυτή τη στιγμή δεν εξυπηρετούμε πλέον κανένα μετανάστη και το αστυνομικό τμήμα από σήμερα τελεί υπο κατάληψη από την Ενωση αστυνομικών υπαλλήλων Δωδεκανήσου μέχρι να έρθει ενίσχυση από την Αθήνα...»

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Δήμος, η Υπηρεσία καθαριότητας η Δημοτική Αστυνομία,η ΔΕΥΑΚ, δίνουν τη μάχη σε όλο το κέντρο της πόλης και τα πάρκα για να αποκαταστήσουν την εικόνα του νησιού μας.
Ενώ ο Δήμαρχος Γ.Κυρίτσης απεύθυνε δραματική έκκληση : « Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Στην Κω έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 7.000 μετανάστες. Υπαρκτός πλέον ο κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.»

kosvoice.gr/