Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ.ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΧΑΙΑΣ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας είχε συναντήσεις  με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και  αγρότες. Επισκέφθηκε επίσης το Εμπορικό Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, όπου είχε συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο. Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ολοκληρώνοντας την περιοδεία μου στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και ερχόμενος σε επαφή με τους Δημάρχους και με το επιμελητήριο, κατέγραψα εκ νέου τα ζητήματα που τους απασχολούν πάρα πολύ, πέρα από το αγροτικό, για το οποίο η Νέα Δημοκρατία έχει τοποθετηθεί.
Αφού αποδείξαμε ότι πήραμε στα χέρια μας το ζήτημα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση,  με γράμμα το οποίο στείλαμε στην Κομισιόν και λύση με δίμηνο πάγωμα, θα κινηθούμε με την ίδια διαδικασία σοβαρότητας και υπευθυνότητας προς την Κομισιόν, για τα έργα του ΕΣΠΑ οι προθεσμίες των οποίων λήγουν το Δεκέμβριο του 15 και μπορεί να χαθούν πόροι και ταυτόχρονα να πληρώσουμε πρόστιμο. Πρόκειται ζητήσουμε παράταση λίγων μηνών, γιατί την ευθύνη αυτή τη φέρνει η κεντρική εξουσία και συγκεκριμένα  η κυβέρνηση 7μηνου Τσίπρα – Καμμένου η οποία δεν έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ερχόμενος στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, είδα ότι τα έργα  στην Ιόνια Οδό έχουν σταματήσει πλήρως. Πριν δύο χρόνια, συζητώντας με πάνω από 60 τράπεζες καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε το έργο και να ξεκινήσουν οι εργασίες και να ξαναδημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Θεωρώ εγκληματικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση αδιαφόρησε, δημιουργήθηκαν μεγάλα ζητήματα και το έργο σταμάτησε.  Τέλος θέλω να τονίσω -το είπαμε και συζητώντας στο επιμελητήριο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις-  ότι θα ξαναδούμε τα ζητήματα τα οποία απασχολούν τη μικρομεσαία επιχείρηση, όπως είναι τα κόκκινα δάνεια, οι επιταγές  που εκκρεμούν υπάρχουν λόγω των capital control  και όλα τα άλλα άμεσα ζητήματα, γιατί υπάρχουν και μακροπρόθεσμα ζητήματα τα οποία θα προσπαθήσουμε, ύστερα από συζήτηση, να τα επιλύσουμε».