Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Σε κινητοποιήσεις «κατεβαίνουν» αγρότες και κτηνοτρόφοι την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου

Σε κινητοποίηση την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου καλεί τα μέλη της η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων.
Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων, για θέματα σχετικά με τη φορολογία και το ασφαλιστικό τους.
Όπως σημείωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Γκόντιας, επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, που αριθμεί πάνω από 20.000 μέλη σε όλη την Ελλάδα, «από τις 16 Σεπτεμβρίου, όλοι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, με τα αγροτικά τους μηχανήματα θα συγκεντρωθούν σε δρόμους, τελωνεία, λιμάνια που έχουν επιλεχθεί από τις κατά τόπους συνελεύσεις, ζητώντας δικαίωμα στην παραγωγή, δικαίωμα στη ζωή».

Μεταξύ των μελών της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, είναι η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών.
Παράλληλα, αναστέλλεται η προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη (25/8) κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, λόγω της προεκλογικής περιόδου στην οποία εισήλθε η χώρα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Δημήτρης Καμπούρης.
Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις κατά νομό, για την πραγματοποίηση παραστάσεων διαμαρτυρίας στις Περιφέρειες της χώρας.